Holnap egy másik évszakra ébredünk

  • narancs.hu
  • 2023. október 14.

Lokál

Az utolsó nyári napot élvezhettük szombaton, vasárnap egy csapásra beköszönt az ősz, a jövő hét első napjaiban hajnalonként fagyhat is.

Szombatról vasárnapra virradó éjjel északnyugat felől markáns hidegfront érkezik Magyarországra. Erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé kell számítani ismétlődő esőre, záporokra, északnyugaton ma este egy-egy zivatar is kialakulhat. Holnap estig a legtöbb csapadék az Északi-középhegység térségében hullhat, helyenként 15-20 milliméter is összegyűlhet – tájékoztat az idokep.hu.

A front mögött feltámadó északnyugati széllel nagyjából 12-13 fokkal hidegebb levegő érkezik a mostanihoz képest, a hét utolsó napján így már országszerte 20 fok alatt maradnak a maximumok, a délutáni órákban mindössze 10-17 fokot mérhetünk majd, előkerülhetnek az őszi kabátok.

WRF-animáció: 12-13 fokkal hidegebb levegő érkezik a front mögött

A front hétfőre elvonul, mögötte kitisztul az ég. Éjszakánként meglehetősen hideg lesz, talajmenti fagyra többfelé kell számítani, a derült, szélcsendes tájakon pedig két méteres magasságban is előfordulhat -2, -3 fokos fagy. Délutánonként is csak 15 fok közelében alakul a hőmérséklet.

Újabb változás a hét közepén jöhet, akkortól csapadékosabbra fordulhat az idő.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk