Újabb földrengés volt Romániában

  • narancs.hu
  • 2023. február 14.

Lokál

A hétfőinél is erősebb, 5,7-es erősségű.

A Richter-skála szerint 5,7-es erősségű földrengés volt kedden romániai idő szerint 15 óra 16 perckor Olténiában, Gorj megyében, 40 kilométeres mélységben – írja a Transtelex. A hosszan tartó rengést a lap kolozsvári szerkesztőségben is lehetett érezni.

Az Országos Földfizikai Intézet szerint a rengés epicentruma 102 kilométerre volt Craiovától, 120 kilométerre Nagyszebentől és 146 kilométerre Piteştitől. A földtani intézet tájékoztatása szerint két utórengés is követte a földmozgást, 15 óra 26 perckor egy 3,5 erősségű, 15 óra 29 perckor egy 3,4-es erősségű utórengés is volt. Előbbi 5 kilométer mélységben, utóbbi 10 kilométer mélységben történt. 

Târgu Jiu polgármestere szerint a település központjában több épületben is keletkezett kár, a Dolj megyei Craiova üzlethelyiségeiben pedig a polcokról a fölre estek a termékek.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, hétfőn a Richter-skála szerinti 5,2-es erősségű földrengés volt, szintén Gorj megyében, 13,2 km-es mélységben. Akkor a földmozgást Kolozsváron, Târgu Jiuban, Craiován, Temesváron és Nagyszebenben is érezni lehetett, de Szerbiából és Bulgáriából is észlelték a földrengést, kárjelentésről viszont nem érkeztek hírek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk