Karácsonyék lebontanák a Nyugati téri felüljárót

  • narancs.hu
  • 2023. március 10.

Lokál

Nem várnak a kormányra, a főváros és Terézváros fog össze a területrendezésért.

Karácsony Gergely főpolgármester Terézváros polgármesterével, Soproni Tamással közösen jelentette be, mégis lebontanák a Nyugati téri felüljárót – írja a 24.hu

Mint közölték, nem várnak a kormányra, a főváros és a kerület fog össze a terület rendezéséért, és bár a kormány lemondott a fejlesztésről és az azzal járó uniós pénzről, a Nyugati pályaudvar, és a Nyugati tér meg fog újulni.

Karácsony Gergely és Soproni Tamás közös videójukban jelezték, csalódottak a kabinet döntése miatt, mert nagyon színvonalas tervek készültek, de ez sem akasztja meg a munkát, a területet zöldebbé, a budapestiek számára élhetőbbé akarják tenni. A Nyugati pályaudvar mögötti területet parkosítanák, a Nyugati tér felüljáróját elbontanák, a metró után pedig a felszín feletti részt is megújítják.

Nyugati tér

Bár a kormány most leállította a Nyugati pályaudvar és környezetének fejlesztését, mi továbbvisszük a korábbi tervek elveit, így a Nyugati tér újra igazi városi találkozótér lehet. Az önkormányzatok nem mondtak le Budapest fejlesztéséről, így a metrófelújítását követően megújítjuk a várost is a metró felett.

Posted by Karácsony Gergely on Thursday, March 9, 2023

A főpolgármester éppen a bejelentése előtt tudatta Facebook-oldalán, hogy Budapest, Miskolc és Pécs bekerült az Európai Unió „100 klímasemleges város” programjába, ami egyfajta gyorsítósávot jelent a városok zöld átmenetéhez. Az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatóságának főigazgató-helyettesét, a program vezetőjét már tájékoztatták terveikről, problémáikról, a források és a kormányzati partnerség hiányáról.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk