Lecserélik a hungarikummá lett oszkói buszvárót

  • narancs.hu
  • 2024. március 15.

Lokál

Évtizedekig nem nyúltak hozzá, a Kutyapárt tavaly novemberi akciója felhívta rá a figyelmet.

Volt értelme „hungarikummá nyilvánítani” az oszkói autóbuszvárót, mert új épül helyette – tudósít a Nyugat.hu.

A buszváró évtizedeken át siralmas állapotban volt.

Erről a hírportál is beszámolt, de a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is számontartotta. Tavaly novemberben a Rendkívüli Ügyek Minisztériuma és a Savköpő Menyét Alapítvány hungarikummá nyilvánította a rozoga alkotmányt. Kapott ott egy emléktáblát V. Németh Zsolt,  a térség országgyűlési képviselője, a hungarikumokért felelős államtitkár, köszönetet mondanak neki azért, mert „a migrációs válság fenyegetései közepette is sikeresen megvédte a buszmegálló mint helyi szinten jelentős érték állapotát.”

A hírportál szerint ezután dönthetett úgy a helyi önkormányzat, hogy elbontja és újat épít helyette. Birkás István polgármester azt mondta, megvették hozzá az anyagot, rövidesen el is készül az új, fedett buszváró. A portál egyik olvasója le is fényképezte a félig kész munkát.

A címlapkép a Nyugat.hu olvasójának felvétele

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk