Megújul a margitszigeti zenélő szökőkút programja

  • narancs.hu
  • 2023. március 3.

Lokál

Lehet szavazni, mi szóljon.

Budapest 150. születésnapjára megújítják a margitszigeti zenélő szökőkút programját, amelyről a budapestiek dönthetnek egy szavazás keretében – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook oldalán.

Közlése szerint a megújuló zenei programba a nyolc legtöbb szavazatot elnyerő dal kerül be, ezeket május 6-tól lehet meghallgatni, és a rájuk komponált vízjátékot megcsodálni a Margitszigeten.

A szavazás március 12-ig tart, a voksokat az enbudapestem.hu oldalon, itt lehet leadni.

 
Fotó: Főkert

Karácsony közölte, a konkrét listát hosszas egyeztetések és mérlegelés után a Főkert szakemberei állították össze, akik "pontosan tudják, melyik dalra lehet, és melyikre nem lehet beprogramozni a vízsugarak táncát". Ez a korlát szab határt a fantáziának, de talán így is sikerült biztosítani a műfajok, az előadók, a hangulatok sokszínűségét – tette hozzá.

A főpolgármester azt írta, május és október között sokezer látogató várja a Margitszigeten, hogy minden egész órában megszólaljon a zene, az "égig érjen a vízsugarak zenére komponált tánca, sötétedés után pedig elkezdődjön a szökőkút vízpárájára varázsolt fény- és filmvetítés".

Karácsony a bejegyzésnél később hozzászólás formájában jelezte, most csak a könnyűzenei blokkon változtatnak szavazás útján, a komolyzenei rész szakmai javaslatok alapján marad változatlan. Valamint azt is megjegyezte, tudja, miközben sok ezer ember csodálja a margitszigeti zenélő szökőkutat, vannak, akiket zavar: "érthető módon azokat a XIII. kerületieket, akik a saját lakásukban kénytelenek hónapokon át hallgatni ugyanazokat a dalokat kéretlenül, a nyitott ablakon beszűrődve. Kéréseiket, panaszukat meghallgatva idén kicsit halkabb lesz a zenei műsor."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk