Mi legyen a Népliget sorsa?

  • MTI
  • 2020. december 11.

Lokál

A főváros a lakossággal közösen tervezné meg a közpark felújítását.

„A Népliget hiába Budapest legnagyobb közparkja, az elmúlt évtizedekben kevés figyelmet kapott, és napjainkra már több kedvezőtlen folyamat helyszínévé vált. A Fővárosi Önkormányzat most stratégiai tervet készít a Népliget közparki felújítására, zöldinfrastruktúra-fejlesztésére” – áll a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

A Népligettel kapcsolatos észrevételeket a közösségi tervezés honlapján lehet kitölteni. A kérdések kidolgozásában együttműködött az okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes, Kerpel-Fronius Gábor és kabinetje, Bardóczi Sándor főtájépítész és tájépítészeti osztálya, valamint a tervezést végző Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft. szakmai szempontjai mellett a X. Kerületi Önkormányzat, több környékbeli civil szervezet és – ahogy a közlemény fogalmaz - a kormány értékes észrevételei is megjelennek benne.

A lakosok többek között a jelenlegi használati szokásokról, a park értékeiről és problémáiról, az általános fejlesztési irányokról mondhatják el véleményüket év december 31-ig. A véleményeket felhasználva 2021-re készülhet el a park felújításáról szóló stratégiai terv.

 

Figyelmébe ajánljuk