Mostantól talált tárgyként kezeli Erzsébetváros a parkoló rollereket

  • narancs.hu
  • 2020. január 21.

Lokál

A kerület a helyzet normalizálására törekszik.

Budapest szemmel láthatóan se lenyelni, se kiköpni nem tudja az elektromos rollereket: az ilyen járművek gombamód szaporodtak a közelmúltban, egyelőre viszont mégsem pattannak át az emberek tömegesen  négyről két kerékre - vagyis az autós forgalom számottevően nem csökkent miattuk. Az e-rollereknek vannak hívei (ilyen Vitézy Dávid) és ellenzői (ilyenek azok a járókelők, akik nem használják őket, ám lépten-nyomon beléjük botlanak a járdákon) - abban viszont mindketten egyetértenek, hogy szükség lenne egy egységes szabályozásra a járművek használatát illetően. Pintér Sándor segédmotoros kerékpárnak, más gyalogos eszköznek tekinti a rollereket - és arra is van példa, hogy egyszerűen kitiltják őket, ez történt például Prágában, vagy a Kossuth téren.

Sajátos megoldással állt elő az erzsébetvárosi önkormányzat: a kerület honlapja szerint mostantól összegyűjtik és talált tárgyként kezelik a rollereket, amelyeknek egészen addig gondoskodnak őrzéséről, amíg a jogosult nem jelentkezik értük.

"Ezzel az intézkedéssel a helyzet normalizálása törekszünk, és egyben szeretnénk felhívni a figyelmet a közösséggel folytatott párbeszéd fontosságára. Arra, hogy még egy forradalmian új, sokak körében népszerű szolgáltatás bevezetése előtt is konzultálni kell az adott terület lakóival, használóival, hogy az újdonság nem zavarja-e őket, nem okoz-e gondot a mindennapi életükben." - magyarázzák.

Via Index

Figyelmébe ajánljuk