Október 4-ig meghosszabbították a Nagykörúttal kapcsolatos ötletpályázat határidejét

Lokál

Laikusok és szakemberek is adhatnak be terveket.

Október 4-éig meghosszabbította a Nagykörúttal kapcsolatos ötletpályázat beadási határidejét a Főpolgármesteri Hivatal. A hivatal hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében az áll: a közösségi ötletpályázatra laikusok és szakemberek is adhatnak be olyan ötleteket és terveket, amelyek a Nagykörút megújítását célozzák.

A szakmai zsűri által kiválasztott ötletek beépülnek a Nagykörút fejlesztési programjába. A nyertes pályázók pénzdíjban is részesülnek 700 ezer forint értékben, emellett olyan különdíjakat kapnak, mint a 3-as metró felújítás alatt álló körúti állomásainak megtekintése. A regisztrált érdeklődők számára szeptemberben tervezési workshopot szerveznek, amelyen bemutatják a tervezés eddigi eredményeit, és konzultációs lehetőséget biztosítanak a szakmai zsűrivel. A júniusban meghirdetett közösségi pályázatra augusztus elejéig több mint hatvanan regisztráltak. A pályaművek beadási határidejét a Főpolgármesteri Hivatal október 4-éig meghosszabbította.

A pályázat részletei a www.enbudapestem.hu oldalon olvashatók; a pályázatokat e-mailben várják.

A Főpolgármesteri Hivatal tavaly októberben online kérdőívben várta a budapestiek véleményét a Nagykörút jövőjéről. Akkor azt közölték: a Nagykörút komplex megújítását tervezik, amelynek célja a körút megkopott vonzerejének és presztízsének, kellemes és karakteres hangulatának helyreállítása, egy élhető és élettel teli körút kialakítása.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.

Elszáll a madárnő

„Én nem tudok, és nem is szeretek a képeimről beszélni. Amit el tudok mondani, azt csak színnel tudom elmondani. Képeimbe belefestettem az életem tragédiáit és örömeit. Ez volt az életem” – halljuk a művész vallomását a kiállítás első termében, a falra vetített 1977-es rövidfilm részleteként.

Aktivizmus színészekkel

  • Erdei Krisztina

Csoszó Gabriella aktivista fotós, töretlen kitartással vesz részt az ellenzéki tüntetéseken és osztja meg képeit azokkal, akik szeretnének mást is látni, mint amit a NER kínál.

Házasok hátrányban

  • Kiss Annamária

Középkorú házaspár egy protokollparti után vendégül lát egy fiatal párt egyetemi lakosztályuk teraszán, hajnali kettőkor. Az elején mit sem sejtenek arról, hogy ez lesz valamennyiük életének talán leghosszabb éjszakája.