Október 4-ig meghosszabbították a Nagykörúttal kapcsolatos ötletpályázat határidejét

Lokál

Laikusok és szakemberek is adhatnak be terveket.

Október 4-éig meghosszabbította a Nagykörúttal kapcsolatos ötletpályázat beadási határidejét a Főpolgármesteri Hivatal. A hivatal hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében az áll: a közösségi ötletpályázatra laikusok és szakemberek is adhatnak be olyan ötleteket és terveket, amelyek a Nagykörút megújítását célozzák.

A szakmai zsűri által kiválasztott ötletek beépülnek a Nagykörút fejlesztési programjába. A nyertes pályázók pénzdíjban is részesülnek 700 ezer forint értékben, emellett olyan különdíjakat kapnak, mint a 3-as metró felújítás alatt álló körúti állomásainak megtekintése. A regisztrált érdeklődők számára szeptemberben tervezési workshopot szerveznek, amelyen bemutatják a tervezés eddigi eredményeit, és konzultációs lehetőséget biztosítanak a szakmai zsűrivel. A júniusban meghirdetett közösségi pályázatra augusztus elejéig több mint hatvanan regisztráltak. A pályaművek beadási határidejét a Főpolgármesteri Hivatal október 4-éig meghosszabbította.

A pályázat részletei a www.enbudapestem.hu oldalon olvashatók; a pályázatokat e-mailben várják.

A Főpolgármesteri Hivatal tavaly októberben online kérdőívben várta a budapestiek véleményét a Nagykörút jövőjéről. Akkor azt közölték: a Nagykörút komplex megújítását tervezik, amelynek célja a körút megkopott vonzerejének és presztízsének, kellemes és karakteres hangulatának helyreállítása, egy élhető és élettel teli körút kialakítása.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk