Rászorulóknak adják a II. kerület beteg, kivágásra ítélt fáit

  • narancs.hu
  • 2021. február 14.

Lokál

Ha egy kivágott fa alkalmas tüzelőnek, akkor a tárolást és a szárítást követően eljuttatják a rászoruló családoknak.

"Kerületünk rendkívül jó adottságú városrész, vannak zöldfelületeink és rengeteg fa teszi kellemesebbé otthonunkat. Viszont parkjainkban és ligeteinkben ezek a fák esetenként megbetegednek. A fák állapotát folyamatosan vizsgáljuk, és időnként egy-egy balesetveszélyes vagy sérült példányt sajnos ki kell vágni. Erre csak akkor kerül sor, ha egyértelműen megállapítható, hogy a fa állapota nem javítható és elhelyezkedése miatt kockázatot jelent" - számolt be a Facebook-oldalán Őrsi Gergely, Budapest II. kerületének ellenzéki polgármestere.

Mint írja, a Mechwart ligetben három beteg vagy sérült fát kellett kivágni ezen a héten. Képviselőtársai szorgalmazták, hogy ezeket a menthetetlen és kivágásra ítélt fákat valahogyan hasznosítani kellene, ennek pedig most el is jött az ideje.

"Ha egy kivágott fa alkalmas lehet tüzelőnek, akkor a tárolást és a szárítást követően eljuttatjuk rászoruló családoknak. Így azok után, hogy évtizedekig adtak árnyékot parkjainkban és tették kellemesebbé környezetünket, rászorulóknak is segíthetünk hidegebb napokon" - írja a polgármester.

A kerület emellett nyilvánosságra hozza a sérült vagy beteg fák vizsgálataival kapcsolatos szakvéleményeket is.

Figyelmébe ajánljuk