Regelizz úgy, mint egy király, és koccints pezsgővel! Vasárnap Buborék Brunch Budafokon

 • Fizetett tartalom
 • 2021. szeptember 16.

Lokál

Pezsgés és zsizsgés Budafokon: a júniusban sikerrel debütált Buborék Brunch őszi felvonása: nyárbúcsúztató koccintás pázsit, zene és gourmet reggelik kíséretében.

 

Ha van jól csengő szó manapság a gasztronómiában, a buborékok és a brunch biztosan közéjük tartozik. A korábbi bezárások okozta csiki-csuki után különösen felértékelődött a nyári összejövetelek jelentősége. Az első alkalommal június végén megrendezett Buborék Brunch azonnal megtalálta a maga közönségét: sokan a délutáni zárásig maradtak. Sokan a pázsiton "piknikeztek", mások játszottak, sakkoztak, lazultak, és a Törley Múzeumra is több turnusnyi látogató kíváncsi volt.

A helyszín Dél-Buda, a házigazda a nagy múltú Törley Pezsgőpincészet. Érdemes úgy érkezni, hogy szabadon szállhassanak a poharakban a buborékok – vagy nagyon szépen megköszönni a józan sofőrnek a fuvart, például olyan nem hétköznapi reggelikkel, mint a füstölt libamáj savanyított szilvával és fűszeres szilvakrémmel, bundás kaláccsal. Az elkövető a BBQ szcénában is jól ismert KicsiZso, a budai reggeliző tulajdonosa – és a Buborék Brunch ötletgazdája.

Olyan ízbomba tételekkel is kísérhetjük a pezsgőket, mint a Venison Gusto szarvas bresaolája szarvasgombás bivalymozzarellával és 5 éves, érlelt balzsamecetkrémmel, kovászos bagettben.

Aki a brunch-ot klasszikusan képzeli, választhatja az I. kerületi Zërgë vagy a Bartók Béla úti Wömbät angol reggelijét a kötelező elemekkel, mint a szalonna, babsaláta, tökéletes tojás és esetükben a kovászos kenyér.

A pastrami ritka kincs a hazai vendéglátásban. Aki a legendás New York-i marhaszendvicsre vágyna, az V. kerületi brunch-hely, a Mokka Cuka hazai átiratát kóstolhatja, Benedict-tojással kísérve.

A szintén belvárosi Gentry Coffee&Brunch két igen cifra étellel is készül, kolbász nélkül márpedig nem brunch a brunch, ezért tőlük a saját töltésű csirkekolbászt ajánljuk popcornkrémmel, marinált hagymával, sós citrommal és kovászos kenyérrel.

Nincs ma már menő brunch avokádó nélkül. A mindig trendi reggelikínálattal váró Szimply és Horizont most is olyan nemzetközi kedvencekkel várnak, mint a fekete színű waffle, amely nem a sütőben felejtett gofrit jelenti, hanem aktív szénnel készülő, látványos ételeket. Avokádó fronton pedig avo bagellel készülnek, igen puccos módon: marinált-dehidratált tojással, rózsaborsos-lime-os pink aiolival és szezonális salátával az avokádókrémen.

Ha már klasszikusok: ahány ház, annyit bundás kenyér, de vajon hogyan készíti Buda egyik törzshelye, a pasaréti Alessio? Megtudják a Buborék Brunch-olók.

A vendégek minden étel mellé egy pohár pezsgőt kapnak, a fogásokhoz illő pezsgőajánlatokkal: a Francois, Törley, Hungária pezsgők mellett lesz champagne is, valamint további pezsgőválaszték a Buborék Bárban.

A Facebook-esemény itt elérhető.

KicsiZso Reggeliző Kávézó

 • Füstölt libamáj savanyított szilvával és fűszeres szilvakrémmel, bundás kaláccsal
 • Eggs ekler: égetett tészta tépett ázsiai kacsával, tökéletes tojás, pezsgős hollandimártás
 • Sajttorta, bazsalikomos gyümölcs salsa, ropogós grillázs

Mokka Cukka

 • Füstölt lazacos-avokádós Eggs Benedict
 • Fűszeres pastramis Eggs Benedict
 • Pink füstölt kacsamell Eggs Benedict

Gentry Coffee&Brunch

 • Marinált zöldségek, paradicsomvíz, rákolaj, köményes ropogós, pisztrángkaviár
 • Sajat töltésű csirkekolbász, popcornkrém, marinált hagyma, sós citrom, kovászos kenyér

Szimply / Horizont

 • Avo bagel: marinált-dehidratált tojás avokádókrémes bagelen, rózsaborsos-lime-os pink aiolival, szezonális salátával
 • Black waffle: fekete belga gofri friss gyümölcsökkel, eper chutney-val, ropogós mogyoróvajjal, magokkal

Zërgë / Wömbät

 • Tintahaltintás fekete bagel korianderes rákcevichével
 • Angol reggeli: szalonna, babsaláta, tökéletes tojás, kovászos kenyér

Alessio

 • Steak English muffinban, tökéletes tojás, hollandi mártás
 • Klasszikus bundás kenyér, orosz tejföl, sajt

Venison Gusto

 • Pikáns paprikás vízibivalyszalámi, napon szárított paradicsom marmelade kajszibarackkal, szezámolajon pirított dió, római saláta, kovászos bagett
 • Szarvas bresaola, szarvasgombás bivalymozzarella, 5 éves, érlelt balzsamecetkrém, kovászos bagett

Az italokért felel:

 • Buborék Bár
 • Törley Pezsgőmanufaktúra
 • Hungária Pezsgő
 • One Packet Coffee
 • Kappu Specialty Coffee
 • Activé FiberShake
 • Szentkirályi Ásványvíz

A II. Buborék Brunch 1882 forintos belépőjegyára tartalmazza:

 • Egy Törley pezsgőspohár
 • Belépőt a Törley Látógatóközpontba
 • Vezetett pincesétát (3 időpontban a rendezvény ideje alatt)

Jegyek ITT megvásárolhatók!

Helyszín: Törley Pezsgőmanufaktúra (Budapest XXII. kerület, Anna utca 5-7.)

Dátum: 2021. 09. 19. 9:00-15:00

Rossz idő esetén: az épület árkádjai esővédettek, emiatt ne maradjatok otthon!

Neked ajánljuk

Nosztalgia nélkül

A kiállítás központi témája a vidéki Magyarország ikonikus épülete, a sátortetős és négyzetes alaprajzú, elsősorban a tömeges lakásigény kielégítésére szolgáló háztípus.

Bocs, idézet

Hogy előbb-utóbb filmen is megörökítik az alkalmazottaival, színésznőivel évtizedeken át következmények nélkül erőszakoskodó Harvey Weinstein bukását, az kezdettől nyilvánvaló volt.

Túlélték magukat

Kemény feladat egy még mindig népszerű, sikeres zenekar történetének négy évtizedéről írni, mert szinte lehetetlen elkerülni a sztori sztereotip állomásait: hogyan jutnak el a füstös pinceklubokból a teli arénákba a rock and roll életforma szokásos buktatóin keresztül, a fehér porból rakott dombokat megmászva.

Trójai ló a szív

A népszerű, már-már kultikus, felnőtteknek szóló rajzfilmsorozat, a BoJack Horseman alkotójának első novelláskötete egy tipo­grá­fiailag is kitűnő humoreszkkel kezdődik.

Mindenkibe szerelmes

Dave Grohl, a Foo Fighters hiperaktív frontembere a pandémia elején bepánikolt, hogy mit kezdjen a lekötetlen energiáival, és úgy határozott, könyvet ír az életéről. Története kétségkívül izgalmas: még tinédzserként lett a Scream nevű hardcore-punk zenekar tagja, majd belépett a Nirvanába.

Fiatalon Európában, öregen Afrikában

Jézus lekászálódik a feszületről, leül a kanapéra, szemben Diégane-nal. Ő egy szerer animista, aki hisz a jelenésekben, így nem ijedt, csak meglepett. Az Embernek Fia leveszi a szemére csúszott véres töviskoronát, és a szív szavával beszélve csillapítja a szenegáli srác gyilkos indulatait.

A fekete hús történetei

Havasréti József új regényéről a kiadója valamiért eltitkolta, hogy az egy trilógia záró része. (A két előzmény, a 2014-ben kiadott Űrérzékeny lelkek, és annak folytatása, a 2017-es Nem csak egy kaland.) Furcsa, Havasréti ugyanis folyton az előző könyvek szerep­lői­ről, az azokban leírt történésekről beszél; a főhőse, Rendes, rendre ilyesmin elmélkedik (régmúlt a mostban, most a régmúltban).

Hálásan köszöni

A szerző hatvanadik születésnapjára, a legutóbbi novellagyűjteménye után hét évvel megjelent kötet címe csalóka: nem a könyv hangulatára, csupán a többszörös kicsinyítő tükörként is felfogható negyedik novella (Peruvian Airlines) egyik mellékszereplőjére utal.

A lágerek szabadsága

Ez a könyv alighanem az idei év legnagyobb irodalmi meglepetése és szenzációja. A Kitelepítés Visky András első regénye, de több alkalommal is azt nyilatkozta a számos verseskötetet és drámát jegyző szerző, hogy minden eddigi munkája idevezetett.

Rosszkor, rossz helyen

Nem mondhatjuk, hogy szegényes vagy hiányos lenne a Tabán történetét feldolgozó irodalom, mégis van valami zavarba ejtő, amikor szóba kerül az egykori budai városrész. Főként Krúdy Gyula hangulatos leírásai adnak kapaszkodót, valamint a leginkább képregényeiről ismert Zórád Ernő festményei, amelyek (az alkotói szándék ellenére is) egy romantikus rezervátumot tárnak elénk. Olyan helyet, ahol a jó fröccs és a harmonikaszó legyőzi az egzisztenciális, a higiénés, és az egyéb, életminőséget jelentősen befolyásoló problémákat.