Rekordot döntött az alacsony vízállás a Tiszán

  • narancs.hu
  • 2022. július 7.

Lokál

Szakértők szerint aggodalomra semmi ok, ha továbbra sem lesz csapadék, akkor vízkivételi korlátozást vezetnek be a folyón.

Mint arról már korábban is beszámoltunk, a Tisza Szolnoknál a legszárazabb időszakát éli, csütörtök reggel megdőlt a legalacsonyabb vízállás rekordja írja az idokep.hu. Az új negatív rekord a Vízügy adatai szerint –280 centiméter. Az eddigi negatív csúcs –279 cm volt, melyet 2003-ban mértek.

A jelenségről az MTI fotósorozatot tett közzé, melyen jól látszik, micsoda változás állt be a folyó ezen szakaszán.

Nagyon alacsony a Tisza v?z?ll?sa

 
Nagyon alacsony a Tisza vízállása. Szolnoknál a csapadékhiány miatt a Tisza alacsony vízállása -280 centiméterrel új negatív rekordot ért.
Fotó: MTI/Mészáros János
Nagyon alacsony a Tisza v?z?ll?sa

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vízrajzi osztálya szerint aggodalomra azonban semmi ok, ha továbbra sem lesz csapadék, akkor vízkivételi korlátozást vezetnek be a folyón, de ebben a hatóság közlése szerint a lakosság lesz az utolsó érintett. Az alacsony vízállás állításuk szerint a folyó halállománya szempontjából sem probléma, az oldott oxigén ugyanis akkor csökken a vízben, ha extrém meleg van, de most éppen levonulóban van a hőhullám.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk