Repkedtek idén a százmilliárdok ajándékra, sütés-főzésre

  • narancs.hu
  • 2019. december 24.

Lokál

Mintha nem lenne holnap.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint az élelmiszer-kiskereskedelemben a forgalom 3-4 százalékos bővülése várható, az iparcikkeknél pedig 6-8 százalékos lehet a növekedés a tavaly decemberhez képest.

Vámos György, az OKSZ főtitkára az MTI-nek elmondta becslésük szerint ajándékokra mintegy 100 milliárd forintot költenek az emberek, ennek nagy része iparcikk, illetve hagyományos ajándék, de az összegben például a vásárlási vagy utazási utalványok is benne vannak. Az ajándékok köre alapvetően nem változik, a legnagyobb súlyt általában a műszaki cikkek képviselik, de népszerűek a könyvek, a játékok, az illatszerek, a ruházati és a lakásfelszerelési cikkek is. Ennél talán meglepőbbm hogy Vámos szerint az az ünnepi asztalra szánt élelmiszerekre szintén körülbelül 100 milliárd forintot fordítanak a vásárlók.

A kiskereskedelem átlagos növekedési ütemét az utóbbi 2-3 évben jelentősen meghaladja az iparcikkek forgalmának bővülése, ennek oka a szakértő szerint főként az, hogy a jövedelmek emelkedése, illetve a kormányzati család- és lakáspolitikai intézkedések miatt több pénz van a fogyasztóknál – írja az MTI.

Borítókép: Fortepan/Urbán Tamás

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.