Sűrűbben jár a H5-ös HÉV a Sziget Fesztivál ideje alatt

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. augusztus 9.

Lokál

Augusztus 10-től 16-ig napközben 6-7 percenként, éjszaka pedig a belváros felé Aquincumtól 10 percenként, a Batthyány tértől Szentendrére óránként indul a HÉV.

Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális eseményére a H5-ös HÉV-vel lehet a leggyorsabban eljutni, hiszen annak Filatorigát megállója a K-hídnál található főbejárattól mindössze néhány perc sétára található. Mivel a gyalogos útvonalak a korábbi évekhez képest megváltoztak és a HÉV Szentlélek téri megállója közelében lévő H-hídi bejáraton gyalogosok és kerékpárosok már nem mehetnek be a Szigetre, így HÉV-vel érkezve mindenképp Filatorigátnál érdemes leszállni.

A fesztivál idején hétköznap irányonként 188 vonat érkezik Filatorigát megállóhelyre; egy tömött, hatkocsis HÉV-szerelvényen akár 700-800 ember is utazhat egyszerre, csomagokkal, hátizsákkal, kempingfelszereléssel. A menetrendi sűrítés augusztus 10-én 8 órakor kezdődik, és augusztus 16-án 14 óráig tart. A reggeli és a délutáni csúcsidőben 6 perces, a csúcson kívül pedig 6-7 perces követés lesz a Budapesten belüli szakaszon - tették hozzá.

A legforgalmasabb pontokon a MÁV-HÉV munkatársai folyamatosan felügyelik az utasperonok biztonságát, és segítenek a tájékozódásban is.

A H5-ös HÉV Budapesten belüli szakaszán (a Batthyány tér és Békásmegyer között) budapesti jegyekkel és bérletekkel, valamint a rendezvényhez kapcsolódó, Budapesten belül korlátlan közösségi közlekedést biztosító Sziget CityPass by Budapest Card kártyával lehet utazni. A főváros határán kívüli szakaszra (Békásmegyer-Szentendre) a MÁV mobilalkalmazással, valamint a MÁV-Start és a Budapesti Közlekedési Központ értékesítési pontjain lehet menetjegyet váltani. A MÁV-HÉV Zrt. kéri, hogy a várható nagy tömegre tekintettel mindenki fokozott óvatossággal és türelemmel közlekedjen augusztus 10-16. között.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk