Szakad a hó az északkeleti megyékben, készülnek a hónyulak

  • narancs.hu
  • 2023. április 6.

Lokál

Belepte a virágokat és tojásfákat a hó, van, ahol hónyulat is építettek. 

Havazik Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyében – írja az Időkép, az oldalhoz érkezett beszámolók szerint van, ahol 10 centiméteres hóréteget is mértek. 

Az Országos Meteprológiai Szolgálat (OMSZ) honlapján olvasható, csütörtökön késő délelőtt kiadott figyelmeztető előrejelzés szerint az északkeleti országrészben (kiemelten Szabolcs-Szatmár-Bereg megye térségében, illetve Hajdú-Bihar megye északkeleti részén, a Bodrogközben, valamint nagyobb valószínűséggel Borsod keleti részén)

péntek estig több hullámban, változó intenzitással várható havazás és havas eső.

Azt írták, csütörtök délutántól, estétől a Bükkben és a Mátrában is havazásba válthat a csapadék. Az erős, helyenként viharos északi, északkeleti szél napközben a Bodrogközben és Szabolcsban hordhatja a havat.

Az Időképhez beérkezett képek tanúsága szerint nemcsak, hogy belepte a tojásfákat és a virágokat a hó, de van, ahol hónyulat is építettek: 

Az OMSZ honlapján a várható időjárásról azt írják, éjszaka már jobbára borult lesz az ég, vegyes csapadék továbbra is az ország keleti felén valószínű, északkeleten megmaradó hóréteg várható.

Pénteken is jórészt borult idő lesz, már a Dunántúlon is előfordulhat gyenge eső, havas eső. A keleti, északkeleti országrészben valószínű további gyenge havazás. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon és az északkeleti harmadban ma nagyobb területen megerősödik, holnap már csak a Dunántúlon várható élénk, olykor erős lökés az északnyugati szélből. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken a keleti területeken 3 és 5, nyugaton 6 és 12 fok között alakul.

Szombaton nagyrészt borult lesz az ég, több helyen előfordulhat eső, záporeső, főleg a nap első felében, elsősorban az északkeleti harmadban és a hegyekben havas eső, havazás is előfordulhat. Csak helyenként élénkül meg az északkeleti szél. Hajnalban általában mínusz 3 és plusz 4, délután 5 és 11 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Húsvétvasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, csak elszórtan alakulhat ki zápor. Az északi szél a Dunántúlon megélénkül. Hajnalra mínusz 2 és plusz 4 fok közé hűl le, délután 9 és 14 fok közé melegszik fel a levegő.

Húsvéthétfőn felhőátvonulásokra kell számítani, általában többórás napsütéssel, de helyenként még előfordulhat zápor. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A minimumhőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 5, a maximum 12 és 17 fok között alakul.

(Borítókép forrása: Facebook/Időkép/Thunderstruck) 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?