Tizenhárom erdőtüzet még nem sikerült megfékezni Törökországban

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 7.

Lokál

Több mint ötezer tűzoltó küzdött a lángokkal szombaton.

Tizenhárom erdőtüzet még mindig nem sikerült megfékezni Törökországban: több mint ötezer tűzoltó küzdött a lángokkal szombaton.

Az ország déli és nyugati partvidékén napok óta tüzek pusztítanak. A nyugat-törökországi Mugla tartományban található Köycegizben és Milasban az éjszaka folyamán továbbterjedtek a lángok - közölték a helyi hatóságok. Több településen elrendelték a lakosság kitelepítését.

Bekir Pakdemirli erdőügyi miniszter a Twitteren azt írta: tizenhárom erdőtüzet még mindig nem sikerült megfékezni. Július 28-a óta 47 tartományban több mint 200 tüzet sikerült ellenőrzés alá vonni - tette hozzá.

Recep Tayyip Erdogan elnök a Twitteren arról tájékoztatott, hogy mintegy 5250 tűzoltó, több mint 80 helikopter, repülő és drón, valamint 1000 jármű van bevetésben.

Kizárólag a dél-törökországi Antalya tartományban szűnt meg a tűzveszély. A hatóságok szerint ott minden tüzet megfékeztek, és a meteorológusok esős időt ígérnek. Azonban a tüzek hatalmas pusztítást hagytak maguk mögött, és teljes falvakat borított be a hamu.

Törökországban eddig legalább nyolcan lelték halálukat a lángokban. Szakértők szerint több mint tíz éve nem volt példa hasonló erdőtüzekre az országban. Úgy becsülik, hogy legalább 100 ezer hektárnyi terület égett le. (MTI)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk