Több mint egy órát állt a vonat Bicskén, mert lejárt a mozdonyvezető munkaideje

  • narancs.hu
  • 2024. október 15.

Lokál

A MÁV közölte: a szigorú szabályok miatt nem volt más lehetőség, meg kellett várni a váltást.

Október 4-én este a MÁV Tatáról Budapestre tartó 4921-es számú járata megállt Bicskén, ahonnan aztán jó ideig nem indult tovább, mivel a mozdonyvezető munkaideje lejárt – írja az Index egy olvasó beszámolójára hivatkozva.

Az olvasója szerint a kalauz tájékoztatta az utasokat arról, hogy nem forgalmi vagy technikai hiba miatt áll a vonat, hanem azért, mert lejárt a mozdonyvezető munkaideje, aki ezért „kiszállt” a vonatból. A legtöbb utas ezután inkább átszállt az egy órával későbbi járatra, ami még így is tíz perccel előbb indult tovább, mint a 4921-es vonat, amelynek meg kellett várni „a járműből kiszálló kollégát” leváltó mozdonyvezetőt.

Az Index cikkének megjelenése után a MÁV azt közölte:

„Mozdonyvezető kollégánk nem azért nem vitte tovább a járatot, mert a műszakja lejártával arra nem volt hajlandó, hanem mert a 10 óra vezetési idejét meghaladta volna.”

A vasúttársaság szerint „a rendkívül szigorú szabályok miatt” erre nem volt lehetősége a mozdonyvezetőnek. „Az őt váltó kolléga biztosításáról a vasúttársaság a lehető leggyorsabban igyekezett gondoskodni, a második mozdonyvezető eljutását azonban érdemben hátráltatta a korábbi – Tatabánya térségében történt – gázolásos baleset, illetve az annak következtében blokkolt, lelassult vasúti közlekedés” – fogalmazott közleményében a MÁV. Hozzátették: „Határozottan cáfoljuk ugyanakkor azt az értesülést, hogy kollégánk elhagyta volna a szerelvényt: a szolgálatát meghosszabbítva is a járművön maradt és áram alatt tartotta azt, vagyis a kocsikban mindvégig volt világítás, fűtés és működtek az ajtót, az első mozdonyvezető tehát a járművet biztosítva várta be a váltótársát.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mik befolyásolják egy magánfogászati kezelés árait?

  • Fizetett tartalom

Az utóbbi években a magánfogászati ellátás árai is folyamatos emelkedést mutattak. Az állami egészségügyi rendszer leterheltsége és a hosszú várólisták miatt mégis egyre többen fordulnak magánszolgáltatókhoz. Nézzük meg, milyen tényezők befolyásolják a magán fogászatok költségeit!

Mik lehetnek egy online vállalkozás sikerének titkai?

  • Fizetett tartalom

Az online vállalkozások virágzása nem véletlen. Az internet adta lehetőségek nemcsak megkönnyítik az üzletindítást, hanem nagy növekedési potenciált is kínálnak. De mi kell ahhoz, hogy egy online vállalkozás valóban sikeres legyen? Nem elegendő pusztán egy jó ötlet vagy termék, hiszen a verseny nagy, a piac dinamikusan változik, és az ügyfelek elvárásai is egyre magasabbak. Az alábbiakban összegyűjtöttük, mik lehetnek a legfontosabb sikertényezők.