Újra autómentes lesz a pesti rakpart hétvégenként

  • narancs.hu
  • 2021. március 27.

Lokál

A Margit híd és a Közraktár utca között.

A főváros újra megnyitja a gyalogosok és a kerékpárosok vagy épp a rolleresek, görkorisok számára hétvégéken – az útszakaszt érintő beruházások megkezdéséig – a pesti rakpartot.

Március 27-én ismét a Margit híd és a Közraktár utca között nyitják meg a pesti rakpartot, így több lesz a gyalogosan bejárható szabad tér Budapesten, kevesebb lesz az esély arra, hogy sokan legyenek egy helyen – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A rakpart szombat reggel 6 órától vasárnap este 7 óráig lesz lezárva az autóforgalom elől.

Arra kérnek mindenkit, hogy tartsa be a járványügyi szabályokat, viseljen maszkot és tartsa a védőtávolságot, amikor a rakpartra és bármilyen más szabadtéri helyszínre látogat.

 A főváros arra hívta fel a figyelmet, hogy Budapesten csaknem 860 hektár természetvédelmi terület és számos kevésbé használt zöldfelület van, ahol a tömeget elkerülve is lehet – a távolságtartás járványügyi szabályait betartva – sétálni vagy sportolni.

Csináltak is egy gyűjtést, melyen összegyűjtve megtalálhatóak Budapest parkjai, kirándulóhelyei, védett és védelemre tervezett természetközeli területei.

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.