Újra autómentes lesz a pesti rakpart hétvégenként

  • narancs.hu
  • 2021. március 27.

Lokál

A Margit híd és a Közraktár utca között.

A főváros újra megnyitja a gyalogosok és a kerékpárosok vagy épp a rolleresek, görkorisok számára hétvégéken – az útszakaszt érintő beruházások megkezdéséig – a pesti rakpartot.

Március 27-én ismét a Margit híd és a Közraktár utca között nyitják meg a pesti rakpartot, így több lesz a gyalogosan bejárható szabad tér Budapesten, kevesebb lesz az esély arra, hogy sokan legyenek egy helyen – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A rakpart szombat reggel 6 órától vasárnap este 7 óráig lesz lezárva az autóforgalom elől.

Arra kérnek mindenkit, hogy tartsa be a járványügyi szabályokat, viseljen maszkot és tartsa a védőtávolságot, amikor a rakpartra és bármilyen más szabadtéri helyszínre látogat.

 A főváros arra hívta fel a figyelmet, hogy Budapesten csaknem 860 hektár természetvédelmi terület és számos kevésbé használt zöldfelület van, ahol a tömeget elkerülve is lehet – a távolságtartás járványügyi szabályait betartva – sétálni vagy sportolni.

Csináltak is egy gyűjtést, melyen összegyűjtve megtalálhatóak Budapest parkjai, kirándulóhelyei, védett és védelemre tervezett természetközeli területei.

Figyelmébe ajánljuk

Ha eltűnnek a rítusaink, ránk omlik az idő

Otthontalanság, kiüresedés, nyugtalanság, rohanás és magány. Kevesen akadnak manapság, akit ne érintenének ezek a kérdések. Átrohanunk az életen, próbáljuk a víz felett tartani a fejünket, de nagyobb légvételre mintha nem lenne lehetőség. Mi történik velünk?