Van olyan balatoni szálloda, ahol már plusz pénzt kérnek a fűtésért

  • narancs.hu
  • 2023. december 4.

Lokál

És bevezették a minibár használati díjat. A szálláshelyek a szobaárakat már a vendégek tűréshatáráig emelték.

Bújtatva emelik tovább áraikat a szállásadók Magyarországon,

miután korábban már olyan szinten megdrágították a szobaárakat, úgy érzik, azzal elértek a vendégek tűréshatárátírjaPortfolio.

Mivel az áremelkedés a hoteleket és egyéb szálláshelyeket is érinti, a megnövekedett költségeiket igyekeznek a fogyasztói árakban érvényesíteni. A szobaárak emelésének kimaxolása után megindult, "csendes" vagy csak simán rejtett emelés

Ott van például a balatonszemesi Wellness Hotel Szindbád módszere, ők "energiaköltség hozzájárulást" vezettek be, amely fűtési szezon előtt 1270 Ft/fő/éjszaka, fűtési szezon alatt – az október 20-tól április 20-ig – már 3270 Ft/fő/éjszaka. Ugyanitt kötelező elemként bevezették a "minibár használati díjat" is, ami 1850 forint. A korábbi ingyenes parkolást fizetőssé tették, a zárt, kamerával figyelt parkoló használata éjszakánként 1270 forint.

A hotel a lap megkeresésére nem reagált, Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke viszont azt nyilatkozta a Portfoliónak, hogy valószínűleg nehezen értelmezhető a vendég számára, hogy a fűtésre és hűtésre pluszpénzt kérnek el. Úgy véli, nem attraktív, inkább felbosszantja a vendéget, hogy a szoba "tartozéka" a fűtés. Flesch szerint mindenkinek magánügye, hogy marketingszempontból hogyan vezeti fel a szolgáltatási árait, de ő

nem tudja elképzelni, hogy mostantól a szállodák fapados légitársaságként működve mindenért pénzt kérnek.

Sívó Roland, az AquaWorld Resort Budapest létesítményigazgatója szerint általánosságban elmondható, hogy a szobaáraknál a piac elfogadóképessége a határán van. Ők a csomagjaikból semmilyen szolgáltatást nem vettek ki, viszont a kiegészítő szolgáltatások árait 10-15 százalékkal kénytelenek voltak megemelni. Szerinte drágultak az ételek-italok, a munkaerő, a kozmetikai kezelések, és persze a mosás is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk