Végre bekeményített az LMP: Igazságot a metrójegyellenőröknek!

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 5.

Lokál

Ez aztán a határozottság!

Minden bizonnyal az is a párt elleni „médiahadjárat” része, hogy a sajtó alig-alig veszi figyelembe azokat a pozitívumokat, amik az LMP háza táján történnek. Mi tagadás, a mi figyelmünket is elkerülte, hogy pár napja fővárosi képviselőjük, Gál József Dabóczi Kálmánhoz, a BKK vezérigazgatójához írt nyílt levelet.

Gál amiatt adott hangot elégedetlenségének, mert tapasztalatai szerint a metróban alvállalkozó alkalmazásában dolgozó (tehát nem BKK-s) jegyellenőrök munkakörülményei nem elégítik ki „azt a minimumszintet, amely a 21. században, egy világvárosban elvárható lenne”.

false

Mint írja, „a jegyellenőrök személyes tárgyai (táska, kabát, esernyő stb.) és az aznapi étel- és italfogyasztáshoz szükséges ellátmányai a peronokon, a mozgólépcsők oldalában vagy a korlátokon vannak elhelyezve, tehát minden esetben az utasforgalom számára fenntartott területen. Nem biztosított a normális munkakörülmény és a pihenőidő hatékony eltöltése”.

A képviselő azt várja a BKK vezérigazgatójától, hogy a „felvázolt probléma okairól tájékoztassa és magyarázza el, hogy ezek a munkavállalók miért dolgoznak ilyen rossz körülmények között”.

A levél augusztus 2-án kelt, tudomásunk szerint válasz még nem érkezett.

false

Figyelmébe ajánljuk