Videó: így zúg át a Duna a gemenci kisvasút sínjén

  • narancs.hu
  • 2024. június 11.

Lokál

Kedden tetőzött, lassan fog apadni.

Elérte az áradó Duna vízszintje azt a magasságot, amelynél a folyó hullámterében a gemenci kisvasút pályájának egy része is víz alá került – derült ki a Gemenc Zrt. által kedden közzétett videóból a Gemenci kalandok Facebook-oldalon.

Erre lehetett számítani az előrejelzés alapján. A videó mellett olvasható hozzászólás szerint a vonat nem közlekedik a pályán, amely nincs nagy veszélyben. Homokzsákokkal támasztották meg a zúzottkő ágyazatot.

„Van aki azt mondja, ezért nem kell ártérbe vasutat építeni. Erre azt mondom, hogy több mint 100 éve van itt a kisvasút, aki jár vele, az Lassi állomáson láthatja, hogy mikor milyen rendkívüli vízállás volt. Nem jellemző ilyen magas víz. Előfordul, de nem jellemző. Mindig sikerült helyreállítani a pályát, most is így lesz. Nem kell megvédeni, nem kell magaslatra vinni a vasutat, ártérbe épült, nem meglepetés az áradás. Épp ez a szépsége, hogy oda megy be a vonat, ahová amúgy nem jut be az átlag turista” – olvasható az oldalon.

A Dunán levonuló árhullám Budapestnél a hétvégén tetőzött. A kisvasút közelében, Bajánál kedden érte el a legmagasabb vízszintet, és az előrejelzések szerint lassan fog apadni. 

Ez a cikkünk a kisvasútról szól:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk