Viszik az aktivistákat a Városligetből, ostromállapot a Ligetvédők táboránál

  • narancs.hu
  • 2016.07.06 10:07

Lokál

Egyre több rendőr van a helyszínen.

Szerda reggel 7 óra körül több száz rendőr jelent meg a Városligetben, a Ligetvédők táborában. Ez percekkel azután történt, hogy a 8. kerületi jegyző kifüggesztette a Városligetet védők táborának kapujára a birtokvédelmi határozatot. A cél elég egyértelmű: a rendőrség teljesen körbevette az egykori Kertem területét, amelyre a Hungexpo kért birtokvédelmet, majd miután kiürítették a területet, egyenként kezdték el az aktivistákat elszállítani a helyszínről. Néhányan kitartanak, megint akadt olyan aktivista, aki odaláncolta magát az épülethez vagy felmászott a tetőre.

Karácsony Gergely, Zugló polgármestere és több aktivista is erősen megkérdőjelezte az akció jogszerűségét. Eközben a Ligetvédők szerint a jegyző által kifüggesztett birtokvédelmi határozattal sincs épp minden rendben: formai követelmények nem teljesülnek benne, és a kézbesítés mikéntje is megkérdőjelezhető.

Miközben egyre több rendőr van a helyszínen, a Ligetvédők egy csoportja spontán ülősztrájkba kezdett, leültek a kerítés mellé a földre, a rendőrök lábai elé. Egyelőre  nincs tervük, meglátják, mi lesz.

Neked ajánljuk