Fényképezős szemüveggel próbál újrázni a Snap
snap_spectacles.jpg

Fényképezős szemüveggel próbál újrázni a Snap

Mit lehet kihozni egy appból, aminek legjobb ötleteit a nagyok már lenyúlták?

Nem igazán jött be a Snap Inc.-nek a tavalyi szemüveges próbálkozása. A Snapchat fotómegosztós appról ismert cég egy darabig a létező legmenőbb volt az olcsó, szinte eldobhatónak árazott kamerás szemüvegeivel. Ráadásul volt pofájuk hiánygazdaságosdit játszani. Hol New Yorkban bukkant fel egy pár darabos készlet, hol a Big Sur nevű, szinte természetvédelmi területnek számító régió közepén raktak le egy szemüvegeket árusító automatát.

A cég azonban messze túlbecsülte, hogy meddig tudnak érdekesek maradni egy ilyen egyszerű termékkel. A Spectacle nevű szemüveg, amiért 2016-ban még emberek álltak sorba, 2017-re elvesztette a menőségfaktorát. Ez egyrészt azért volt kínos a cégnek, mert hirtelen megint csak az app volt az egyetlen termékük, aminek ráadásul a menőbb funkcióit az összes versenytárs átinnoválta már a saját alkalmazásába. Másrészt pedig halomban állt a raktárban az eladhatatlan Spectacles, és a hozzá való alkatrészek.

Úgy tűnik, a Snap magához tért a sokkból. Két újabb kamerás szemüveggel fog megpróbálkozni. Az FCC, az NMHH amerikai megfelelője bevizsgálta a kütyüket, rájuk ütötte a pecsétet, és az erről készült jegyzőkönyveket felrakta a honlapjára.

Nem dúskálunk a részletekben. Új, modern wifikapcsolatra lesz képes már a 2018-as modell is, illetve kis energiafelvételű Bluetooth-modullal kapcsolódik majd a telefonhoz. A Cheddar oldal értesülése szerint az idei modell valamivel jobb specifikációval és hibajavításokkal érkezik, a jövő évben piacra dobandó típus viszont dupla kamerát, GPS-csipet és egy vaskos, 300 dolláros árcédulát is tartalmaz. A fenti információk szerint a Snap még mindig tempókésésben van, érdekes lesz figyelni, hogy el tudja-e adni a szemüveget idén bárkinek.

Másvalaki problémája – kövesse a Magyar Narancs technológiai-társadalmi kérdésekkel foglalkozó blogját!

Másvalaki problémája – Magyar Narancs

Nem látod, pedig ott van, és téged is érint. A Magyar Narancs új, technológiai-társadalmi kérdésekkel foglalkozó blogja.

 

 

Figyelmébe ajánljuk