Materia Medica – Új tagokkal bővül a Magyar Narancs egészségügyi blogja

  • narancs.hu
  • 2018.07.31 19:20

Materia Medica

Bemutatkozás következik!

Tavaly szeptemberben induló blogunk az egészségügy nagy bajaira keresi a választ. A már megszokott csapathoz két új tag csatlakozik idén nyártól, ez a poszt az ő bemutatkozásukról szól.

Materia Medica - Gyógyító anyagok a Narancsban

Elindul a Magyar Narancs új, egészségügyi problémákkal foglalkozó blogja. Fogyasszák egészséggel!

Dr. Drajkó Zsombor jelenleg fogorvosként dolgozik. 2012-ben a Semmelweis Egyetemen általános orvosi, majd 2015-ben fogorvosi diplomát szerzett. Orvos-közgazdász ráépített szakirányú képesítését 2018-ban szerezte meg a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Főállása mellett a Momentum Mozgalom egészségpolitikusaként is dolgozik.

Szenvedélye az egészségügyi közgazdaságtan és az egészségügy fejlesztése. Orvos-közgazdász diplomamunkáját is ennek szellemében írta az alapellátás fejlesztésének témakörében, kiemelt figyelmet fordítva az IBR-rendszerre, a praxisközösségekre, valamint a csoportpraxisokra. Hiszi, hogy a szűkös erőforrásokat is lehet jobban használni, és hogy van remény egy szakmai elvek mentén felépülő, betegközpontú egészségügyre Magyarországon.

 

Dr. Rékassy Balázs 1992-ben végzett a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán, majd a Londoni Egyetemen három éven keresztül egészségpolitikai, egészségügy menedzsment szakirányon további tanulmányokat folytatott.

Azóta az egészségügy szinte minden területéről szerzett munkatapasztalatokat. Fiatalon hitt a magyar egészségügy jobbításában, és dolgozott az Egészségügyi Minisztériumban kabinetirodai miniszteri tanácsadóként, a Világbank vezette Népegészségügyi Program felelős programvezetőjeként, illetve fontos szerepe volt az Irányított Betegellátási Modellkísérlet hazai elindításában. Az első hazai szolgáltatásalapú kiegészítő magán-egészségbiztosítás elindítója.

Gyógyszeriparban, biztosítónál, egészségpénztárnál szerzett felső vezetői tapasztalatokkal rendelkezik. Vallja, hogy csak egészségesebb és egy társadalmi esélyegyenlőségre, széles polgárságra épülő igazságos nemzettel valósítható meg a társadalmi prosperitás, megalapozott gazdasági fejlődés. (Tisztességes egészségügyi ellátás biztosítása döntően állami feladat kellene hogy legyen, amelyben a magánellátásnak szabályozottan helye van.) Nős, három gyermek büszke édesapja.

Blogunkat fogyasszák továbbra is egészséggel!

Magyar Narancs

Jobbat érdemelnénk, többre vagyunk képesek: sokkal rosszabb a magyar egészségügy teljesítménye, mint amit az ország gazdasági, kulturális fejlettsége lehetővé tenne.

 

Neked ajánljuk

Vértelenül

A „skót darab” – így emlegetik színházi körökben Shakespeare legrövidebb és egyik legvéresebb drámáját. Átkok, balszerencse, titokzatos balesetek kötődnek mind színpadi, mind filmes adaptációihoz, és változatos rítusok, amelyekkel távol lehet tartani a balsorsot.

Angyalbőrben

A leegyszerűsítésre mindenkor hajlamos kívülálló számára úgy tetszik, az operaénekesi működés két legnagyobb kihívása: magas hangokat kiénekelni és prózában megszólalni. Merthogy mindkét esetben gyakorta észlelhető a fokozott mértékű feszültség fönt a színpadon, és a megbocsátásra rögtön kész együtt­érzés odalent a nézőtéren.

Megnyíló életek

  • Rádai Andrea

Az előadás legnagyobb részében a holokauszt-túlélő 97 éves Katona Éva, Göndör László nagymamája testetlen hangként jelenik meg, mintha ott lebegne a lelke felettünk. Ezt az érzést érdekes módon elsősorban nem a mulandóság melankóliája táplálja, hanem az előttünk megnyíló életek gazdagsága miatt érzett öröm.