A Beatles nyomába ered a Foo Fighters: filmet készítenek saját magukról

  • narancs.hu
  • 2021. november 9.

Mikrofilm

A Stúdió 666 horrorvígjáték lesz, amelyben a banda tagjai saját magukat alakítják majd.

A Foo Fighters legutóbbi stúdióaluma, a Medicine at Midnight idén februárban jelent meg. A Nirvana egykori dobosa, Dave Grohl által 1994-ben alapított rockbanda azonban máris bejelentette következő projektjét, mely nagy meglepetésre egy film lesz. Nem egy manapság divatos zenés dokura, maratoni hosszúságú videóklipre vagy koncertfilmre kell gondolni, hanem egy igazi, régivágású mozira.

A Studio 666 nevű projektet ugyanis széles körű, filmszínházas forgalmazásra szánják, már jövő év elejétől. A sztori szerint ebben a banda elvonul egy kísértetjárta kastélyba, hogy rögzítsék következő albumjukat, ám a zenélés helyet Grohlnak és társainak természetfeletti erőkkel kell megküzdeniük, ami nemcsak a tervezett lemezt, de az életüket is veszélybe sodorja. Mindezt pont olyan komolyan kell venni, ahogy hangzik – a műfaj ugyanis horrorkomédia lesz.

A rendező az a BJ McDonnel, aki a Balta 3. nevű, hasonló műfajú moziról és Slayer kisvideókról volt ismert; utóbbiakat összefűzve született meg a Slayer: The Repentless Killogy nevű rövidfilm. A banda közleményében a Studio 666-ot old school zenekaros filmnek nevezte, olyan darabokat említve referenciaként, mint a Beatles 1965-ös Help!-je, a The Monkees 1968-as Headje, vagy épp a Kiss Meets the Phantom of the Park 1978-ból. A moziban a zenekar tagjai mellett valódi színészek is feltűnnek majd, mint például Will Forte (Nebraska, Az utolsó ember a földön), Jeff Garlin (A Goldberg család, Oviapu), vagy Jenna Ortega (A zűr közepén, Igen nap).

A már emlegetett Beatles tagjai annak idején több filmben is feltűntek magukat alakítva. Ezek közül a leghíresebb talán az Egy nehéz nap éjszakája című klasszikus Richard Lester rendezésében. Manapság azonban inkább az olyan zenés életrajzi filmeknek van nagy keletjük, mint a Bohém rapszódia, vagy a Rocketman. Szintén szaporodnak a zenés örökségfilmszerű musicalek, amikor a teljes sztori egy-egy együttes zenéi vagy hatása köré rendeződik: a folytatást is megélt Mamma Mia óta megszületett már a Beatles-inspirálta Yesterday, vagy a Bruce Springsteen-fémjelezte Vakító fény is. Azt, hogy a Studio 666-ban felcsendül-e majd az Everlong, a The Pretender vagy a Best of You, egyelőre nem tudni.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk