Az Apokalipszis most után ismét gigaprojektbe vágna Francis Ford Coppola

  • Szabó Ádám
  • 2019. április 6.

Mikrofilm

A Megalopolis terve New York nagy utópiájáról szól.

Az Apokalipszis most az a fajta filmtörténeti mérföldkő, amelyről nemcsak legendák keringnek, de a forgatás nehézségeit és az azt környékező őrületet dokumentumfilm is megörökíti.

Az elmúlt 40 évben hasonló ambiciózus filmmel Coppola nem is próbálkozott – nyolcvanadik születésnapja alkalmából azonban beavatta terveibe a Deadline újságíróját és kiderült:

egyáltalán nem mondott le a nagyratörő filmekről.

Több éve dolgozik ugyanis egy Megalopolis nevű filmterven, amelynek már meg is van a forgatókönyve – épp csak a sztárok hiányoznak belőle. Felmerült például Jude Law neve is – többet viszont nem árult el az esetleges szereposztásról.

Coppola álomterve New Yokban játszódik, és egy építészről szól, aki a városon belül szeretne egy utópiát létrehozni. A filmhez még 9/11 előtt felvettek néhány totált a metropoliszról, így akár a WTC tornyai is feltűnhetnek majd a vásznon. A rendező a filmbeli építészhez hasonlóan egyfajta összegző munkára készül – mint elmondta, a Megalopolisban szeretné kamatoztatni mindazt a tudását és tapasztalatát, amit a karrierje során összegyűjtött. Egy olyan nagyszabású produkcióra készül, melyben keverednek majd eddigi filmjének stílusai – mindezt pedig sok szereplővel, nagy stábbal valósítaná meg, ahogy kell.

Közben pedig Coppola nemrég készült el immár 40 éves mesterművének legújabb vágásával – az Apokalipszis most Végső vágást az idei Tribeca filmfesztiválon mutatják majd be. Mint elmondta, az eredeti változatot túlságosan megkurtították, a 2001-es rendezői változatot pedig túl hosszúnak érezte, ezért volt szükség az újabb vágásra.

Kapcsolódó:

A bor mindig jól jön - Francis Ford Coppola

Annyi szó esik manapság a független filmkészítésről nálunk is, hogy úgy gondoltuk, megkérdezünk egy ősfüggetlent: el is küldtük kérdéseinket Francis Ford Coppolának. Borok, függetlenek, keresztapák, apokalipszisek, Tony Soprano és Han Solo - FFC válaszai következnek. magyarnarancs.hu: Már a hetvenes években is független volt, a 2000-es évekre meg még függetlenebb lett: a legutóbbi három filmjét (Youth Without Youth, Tetro, Twixt) saját zsebből finanszírozta.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek.