BAFTA-ra jelölték az Utolsó befutók magyar vágóját

  • narancs.hu
  • 2024. március 20.

Mikrofilm

Tálas Zsófia a harmadik évad utolsó epizódjáért kaphat értékes díjat.

A legrangosabb brit szakmai szervezet, a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjára jelölték Tálas Zsófia vágót az Apple TV+ felületén futó Utolsó befutók (Slow Horses) sorozat harmadik évadának utolsó epizódjáért.

Korábban már kiosztották a mozifilmes BAFTA-díjakat, de a brit akadémia tévéműsorokat is díjaz minden évben másik gálán. Itt Tálas Zsófiát a legjobb vágás – fikció kategóriában jelölték BAFTA-ra. A sorozat harmadik évadának első epizódjának vágója, Sam Williams is jelölést kapott ugyanebben a kategóriában.

A díjakat ebben a kategóriában április 28-án osztja ki a brit filmes és tévés akadémia.

Tálas Zsófia a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan és a Rossz versek vágója volt, majd két brit sorozaton (Brassic, The Midwich Cuckoos) is dolgozott az Utolsó befutók előtt.

A tévés BAFTA-n a legtöbb jelölést A korona (The Crown) kapta megelőzve a Black Mirror Demon 79 című epizódját.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk