Belebukott a zaklatási ügyeibe a Weinstein-birodalom

  • narancs.hu
  • 2018. február 26.

Mikrofilm

Nem találtak befektetőt, aki továbbvitte volna a céget.

Csődbe megy Harvey Weinstein Oscar-díjas amerikai producer cége, a The Weinstein Corporation. A szexuális zaklatási botrányba keveredett Weinstein cégének megpróbáltak új befektetőt találni, de úgy tűnik, a tárgyalások eredménytelenül záródtak. A cég igazgatótanácsa által kiadott levélből kiderül, hogy a megvásárlásról szóló terveknek nincs realitása. Ezek után nincs más választásuk, mint csődeljárást indítani.

A botrányról írt korábbi írásunkat itt találják.

A dívány alkonya

A független filmek bajnokáról, Hollywood királycsinálójáról, Obama és Hillary bőkezű támogatójáról, a 81 Oscarral büszkélkedő szuperproducerről a New York Times írta meg először, ami Hollywoodban már rég nyílt titkoknak számított: Harvey Weinstein a kilencvenes évektől egészen mostanáig szexuális ragadozóként viselkedett nők tucatjaival. A vádak a zaklatástól a nemi erőszakig terjednek.

(via Index)

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.