Breaking: Brad Pitt és Leonardo DiCaprio vállalhatatlan szerkókban

  • narancs.hu
  • 2018. június 28.

Mikrofilm

Kijött az az első kép Quentin Tarantino készülő filmjéből, amelyben a bármilyen történelmet nagy kedvvel átíró filmes az 1969-es év Hollywoodjának vélt, valós és vállaltan kitalált eseményeit veszi szemügyre, különös tekintettel arra az estére, amikor Sharon Tate színésznőt, Roman Polanski várandós feleségét a Manson família tagjai meggyilkolták.

false

Tate-t Margot Robbie alakítja, a képen látható ígéretes tehetségek viszont Tarantino által kitalált hollywoodi figurákat játszanak: Leo egy tévés westernsorozat hajdani sztárját, Brad pedig az ő dublőrét. Rajtuk kívül még vagy tucatnyi mai és hajdani nagy név feltűnik a már a címében is erősen kikacsintós Once Upon a Time in Hollywoodban. Alig várjuk, hogy megpillantsuk Al Pacinót, Tim Roth-t, Michael Madsent, Timothy Olyphantot, Luke Perry-t és Burt Reynoldsot a késő hatvanas szerkókban.

Neked ajánljuk

Grandiózus pamparamm

Raffaello 1514-ben befejezett freskóján I. Leó pápa és Attila néz farkasszemet egymással. Míg az egyházfő felett Szent Péter és Szent Pál levitál, a hun lovak riadtan szökellnek hátra, a barbár küldöttség pedig megretten a keresztény Isten jelenlététől.

Vivát!

Ha azt mondjuk, hogy augusztus 20. Magyarországon immár hagyományosan a nagy fővárosi falunap izzadmányos ünnepe, a színes, szagos, hangos talmi kunsztstüklik, égbe lőtt hamburgerek rajongóinak nagy találkozója, amikor megnyílnak a főváros csak erre az alkalomra tartogatott csodái az egymás sarkára hágni, falkában élvezkedni imádó tömegek előtt, akkor nyilvánvalóan lenézzük a vidéket, a vidékieket, a városi alacsonyabb néposztá­lyo­kat, mindenkit, aki úgymond felutazott, aki szembejön, s nincs kalap a fején.

Bármilyen szakos

Az elmúlt napokban több felől hallottuk rebesgetni – és nemcsak tanároktól, szülőktől, hanem tankerületi szakelemektől is –, hogy a kormány az ősszel a koronavírus-járvány újabb hullámára hivatkozva online oktatást rendel el. Néhány nappal ezelőtt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is erről posztolt a közösségi oldalán, mi több, szerinte már „főispáni hivatalból” is érkezett ilyen értelmű szóbeli jelzés. A képviselő „teljesen életszerűnek” nevezi e lehetőséget, ámbár némi kétkedés is kiérződik soraiból.