Breaking: Brad Pitt és Leonardo DiCaprio vállalhatatlan szerkókban

  • narancs.hu
  • 2018. június 28.

Mikrofilm

Kijött az az első kép Quentin Tarantino készülő filmjéből, amelyben a bármilyen történelmet nagy kedvvel átíró filmes az 1969-es év Hollywoodjának vélt, valós és vállaltan kitalált eseményeit veszi szemügyre, különös tekintettel arra az estére, amikor Sharon Tate színésznőt, Roman Polanski várandós feleségét a Manson família tagjai meggyilkolták.

false

Tate-t Margot Robbie alakítja, a képen látható ígéretes tehetségek viszont Tarantino által kitalált hollywoodi figurákat játszanak: Leo egy tévés westernsorozat hajdani sztárját, Brad pedig az ő dublőrét. Rajtuk kívül még vagy tucatnyi mai és hajdani nagy név feltűnik a már a címében is erősen kikacsintós Once Upon a Time in Hollywoodban. Alig várjuk, hogy megpillantsuk Al Pacinót, Tim Roth-t, Michael Madsent, Timothy Olyphantot, Luke Perry-t és Burt Reynoldsot a késő hatvanas szerkókban.

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.