Együtt folytatja a Better Call Saul alkotója és női főszereplője

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 25.

Mikrofilm

Vince Gilligan nem nagyon hibázott még, új sorozatában ismét Rhea Seehorn alakítja majd a főhőst.

Idén véget ért a Better Call Saul, melyet máris elődjéhez, a Totál szíváshoz hasonlítanak és minden idők egyik legjobb sorozatának neveznek – ehhez képest 46 Emmy-jelöléséből egyet sem tudott díjra váltani. Két ilyen zseniális sorozat után sincs azonban megállás az alkotó Vince Gilligan számára: az Apple rögtön két évadot rendelt legújabb műsorából. Nem kell tehát bajlódnia a tévéiparban sztenderdnek számító pilot, vagyis próbaepizóddal, vagy azon töprengenie, folytathatja-e az első felvonás után.

Az új sorozatról egyelőre nem sokat tudni azon kívül, hogy Gilligan hozza magával előző sorozata főszereplőjét, Rhea Seehornt. A színésznő veterán tévés arcnak számít, egy rakás sorozatban (Whitney élete, Amerikai fater, Az alelnök) szerepelt korábban, de igazából a Better Call Saulban nyújtott alakítása miatt ismerte meg a világ: ő alakította Kim Wexlert, vagyis Jimmy/Saul feleségét, aki sokáig morális támasza volt a címszereplőnek. A szerepért a hat évad alatt mindössze egyszer jelölték Emmyre Seehornt, a díjat viszont Julia Garner (Ozark) vitte el. Érdekesség, hogy idén egy másik kategóriában is nominálták: a rövid sorozatok női főszereplői között a Cooper’s Bar című műsorért, ezt az elismerést viszont Patricia Clarkson (Egy házasság helyzete) nyerte.

Az Apple-re érkező új műsor az ígéretek szerint valamiféle kevert műfajú dráma lesz. Egyesek az Alkonyzónát és az X-aktákat emlegetik referenciaként, így az is előfordulhat, hogy a drogok és gengszterek után Gilligan a sci-fibe ugrik majd fejest. Szintén ezt támasztja alá, hogy meglehetősen combos büdzsét alkudott ki a cégtől: epizódonként 13,5-15 millió dollárt. „15 év után úgy döntöttem, ideje egy kis szünetet tartani az antihősök írásával… és ki lenne hősiesebb, mint a briliáns Rhea Seehorn? Régóta nem kapott már saját műsort és szerencsésnek érzem magam, hogy vele dolgozhatom” – nyilatkozta az alkotó.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk