Animációs film

Előre

  • - kg -
  • 2020. április 12.

Mikrofilm

Megoszlanak a vélemények arról, mikor távozott az utolsó kis varázslat is a világból, merthogy vette a kalapját és lelépett, ezzel a Pixar új meséje sem vitatkozik.

Megoszlanak a vélemények arról, mikor távozott az utolsó kis varázslat is a világból, merthogy vette a kalapját és lelépett, ezzel a Pixar új meséje sem vitatkozik. Egyesek esküsznek rá, hogy a világ 1999. május 19-én (ekkor mutatták be a Baljós árnyakat) szürkült el véglegesen, de ezt egy olyan generáció hajtogatja, mely kölyökkutya korában nyugatnémet fantás dobozokra vadászott a balatoni kukákban, úgyhogy nem árt az óvatosság. A Pixar idei első eresztésében egy kék színű tünde testvérpár sírja vissza a régi szép időket, amikor még nem az izzólámpa, hanem a varázsbot volt a fény forrása, ám fájdalom, mára a mesehősök – köztük bizony nem egy kentaur, mantikór és kobold – a fogyasztói társadalom elégedett tagjaiként élik életüket, és legfeljebb néhány kóbor egyszarvút izgat fel, hogy rejtenek-e kincset a kukák, de őket is csak étkezési célból. Ebben az elvarázstalanított és Amerikára kísértetiesen hasonlító közegben kerekedik fel a két kék, apátlan elf-testvér, és bár a fülük láttán (nagy és elálló) akár a kis magyar koboldok legkedveltebb svéd gyerekverse is megelevenedhetne, a Pixarnál alighanem nem hallottak Sten-Malte füleiről. Viszont a bal kezükkel simán összedobnak egy kedves mesét a testvéri szeretetről, az apahiányról és a varázslatba vetett elpusztíthatatlan hitről, míg a jobbal a Toy Story 9-en dolgoznak. A városban terjedő hírek szerint pityergő férfiakat ma a legvalószínűbben az Előre vetítésein lehet megfigyelni, és a legtöbb elf-fel kezdődő szóvicc is ezekben a termekben születik mostanában.

Forgalmazza a Fórum Hungary

Figyelmébe ajánljuk

Skócia-Magyarország 0-1, életben maradtak a továbbjutási esélyek

  • narancs.hu

Az újpesti Csoboth Kevin utolsó percben lőtt góljával győztünk. 3 ponttal a harmadik helyen zárta a csoportot a válogatott, a következő napokban dől el, hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz, a többi csoport végeredményétől függ. A meccsen Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett, mentő vitte el.

Mi fán terem az ökoirodalom?

A hetvenes években felforgató versekben olvastunk olyat, amit ma a Facebook-kommentelők megfogalmaznak a klímakatasztrófáról. De mi kell ahhoz, hogy az irodalom hitelesen szóljon az ember és a természet kapcsolatáról? Csabai Máté írását vettük elő az Ásatás-sorozatban.