Tévétorrent

Emergence

Mikrofilm

Frances McDormand Marge Gundersonja óta szezonja van a kedvesen bumfordi, de könyörtelenül hatékony rendőrnőknek.

Frances McDormand Marge Gundersonja óta szezonja van a kedvesen bumfordi, de könyörtelenül hatékony rendőrnőknek. Legutóbb az Unbelievable megejtően hétköznapi, de lefegyverzően kompetens párosa (Merritt Wever és Toni Collette) járt a nyomában, de szó szerint az ő köpönyegéből bújt elő Allison Tolman karaktere is a Fargóban. Tolmannak annyira kézre áll a figura, hogy most egy kicsit természetfeletti, de inkább összeesküvés-elméletre épülő thrillerben ölt újra jelvényt.

Egy kis Long Island-i városban lezuhan egy repülő, ami titokzatos áramkimaradást okoz a környéken. A helyi rendőrök kivonulnak a helyszínre, ahol a rendőrfőnök (Tolman) egy furcsa kislányt talál, aki nem emlékszik rá, hogyan került a roncs közelébe. Jo ideiglenesen magához veszi az idegent, aki egyre különösebb jelenségeket produkál, minek következtében azon sem kell meglepődnünk, hogy néhány magát szövetségi ügynöknek kiadó zsoldos is szeretné őt megkaparintani.

Sci-fi thrillerhez képest Tara Butters és Michele Fazekas sorozata viszonylag szűkmarkúan bánik a látványos akciókkal, és egyre erősödik a nézőben a gyanú, hogy valójában egy családi dráma bontakozik az összeesküvések mögött. A közepesen fantáziátlan fordulatokat kiválóan ellensúlyozzák Jo bájos mozaikcsaládjának epizódjai a láthatóan még mindig szerelmes exférjjel, a rákkal küzdő nagypapával és a nagyszájú, életvidám nagylánnyal. A legvadabb természetfeletti (a sorozat családias hangvételéhez képest néha meghökkentően véres) jelenségeket is földhözragadt józansággal kezelő szereplőknek lehetetlen nem szurkolni.

Figyelmébe ajánljuk