Erotika és erőszak: megjött a Mad Max rendezője új filmjének előzetese

  • narancs.hu
  • 2022. május 25.

Mikrofilm

Tilda Swinton és Idris Elba vágyakról szóló meséje pont olyan őrültnek néz ki, mint az George Millertől elvárható.

Hét éve már hogy George Miller a Mad Max: A harag útjával letarolta a világot és letette az asztalra az elmúlt évtizedek egyik legeredetibb filmjét, épp itt volt tehát az ideje, hogy visszatérjen. Az ausztrál rendező jelenleg is az akcióorgia Furiosa című folytatásán dolgozik, amelyben Charlize Theron karakterét a Vezércsel főhőse, Anya Taylor-Joy alakítja majd, és már egy további folytatást is bejelentett.

Mindezek előtt azonban itt van a hasonlóan őrültnek ígérkező projektje, a Three Thousand Years of Longing, amelynek immár az előzetese is megérkezett.

A film, amelyet korábban Miller „anti-Mad Maxnek” bélyegzett, A. S. Byatt 1994-es The Djinn In The Nightingale’s Eye című történetét alapszik. Főhőse egy Alithea nevű magányos asszony, akit Tilda Swinton alakít. Az előzetes tanulsága szerint nem épp egy nagy lángon égő, szenvedélyekkel teli karakter, azzal azonban tisztában van, hogy minden, vágyakról szóló történet valójában tanulságos, figyelmeztető mese. Valami ilyesmi lesz a mozi is: Alithea egy isztambuli bazárban talál egy üvegcsét, amely egy mesebeli dzsinnt rejt. Őt Idris Elba alakítja, akit 2018-ban a világ legszexibb férfijének választottak, neve pedig immár évek óta ott van a potenciális James Bond-jelöltek között. Dzsinnje amellett, hogy vélhetően kívánságokat teljesít, beavatja őt előző, kizsákmányolásokkal teli életébe, melyek tele vannak erőszakos, hisztérikus és erotikus jelenetekkel.

A Three Thousand Years of Longing premierje a jelenleg is zajló Cannes-i Filmfesztiválon lesz.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk