Ezzel az új dobásával gyökeresen átformálná a szuperhős-sorozatokat az HBO

  • Szabó Ádám
  • 2019. július 24.

Mikrofilm

Nem kell már sokáig várni a bemutatóra sem.

Az idei Comic-Con-on nemcsak a Marvel legújabb világhódító terveit jelentették be, de debütált az HBO következő nagy dobásának, a Watchmennek az előzetese is.

A csatorna mostanában elég jó formában van,

mindig képes a figyelem előterében maradni műsoraival, még manapság is, mikor a kenyérpirítónkból is sorozatok áradnak. Bár Trónok harca utolsó évadával ugyan alaposan beégett, mégis rekordszámú Emmy-jelölést gyűjtött vele össze, ráadásul ott van az Éles tárgyak, A törvény nevében, vagy épp a Csernobil is – nem csoda, hogy ez az egyetlen szolgáltató, akitől a Netflixnek félnivalója van.

Hiába a sok petíció, a rajongók dühe, a kritikusok egyöntetű fanyalgása, a tévésorozatok királya mindent visz

A Netflix-HBO versenyt most az utóbbi nyerte - nagy fölénnyel. Kihirdették a legnagyobb presztízsű televíziós díj, az Emmy jelöltjeit - az igazi kérdés az volt, a viccszámba menő záró évad ellenére kedvenc marad-e az HBO sorozata.

Watchmennek szüksége is van a hype-ra: az eredeti alapanyag hiába mindig idők egyik legismertebb és elismertebb képregénye, Zack Snyder 2009-es filmadaptációja a várakozásokkal ellentétben

nem nagyon érdekelte az embereket.

Talán ezért döntöttek úgy fejesek, hogy a rendhagyó szuperhős-történetnek egy kis ráncfelvarrásra van szüksége.

Az új minisorozatot a zseniális A hátrahagyottak alkotója, Damion Lindelof készíti majd,
a sztori pedig nem egy az egyben a képregény adaptációja lesz, inkább csak egy annak világában játszódó alternatív történet.

E szerint napjaink Amerikájában járunk, ahol a szuperhősök és maszkos igazságosztók számkivetettnek számítanak, de néhányan fellázadnak ez ellen. Az eredeti füzetek szereplői közül egyedül Dr. Manhattan, Selyem Kísértet, Csuklyás Bíró és Ozymandias tér majd vissza.

A sorozat főszerepében olyan színészek láthatóak majd, mint a friss Oscar-díjas Regina King, Jeremy Irons vagy Don Johnson. A bemutató októberben várható.

Neked ajánljuk