Tévésorozat

Fargo

4. évad

  • - krusovszky -
  • 2020. december 16.

Mikrofilm

Az ’50-es évek Amerikájában nemcsak a feketéknek nem volt könnyű az élet, de a fekete maffiafőnököknek sem, különösen, ha olyan vidéken próbálkoztak, ahol jóformán azt sem tűrték el tőlük, ha kitették a lábukat az utcára.

Mindennek remek illusztrációját adja a Fargo – Kansas Cityben játszódó – negyedik évada. Az ígéretesen induló antológiasorozat a fekete humor és az erőszak, no meg némi harmadik típusú metafizika keverésével igyekszik egyéni hangon szólni, többé-kevésbé hűen a Coen testvérek ősfilmjében felvázolt világlátáshoz.

A jelen évadban például hó is alig van, és amennyi felbukkan belőle, azt is gyorsan felszippantja a cuki vígjátékok és cuki Wes Anderson-filmek apró sztárja, Jason Schwartzman, aki olaszosan összehúzott szemöldökkel méregeti ellenlábasát, a szintén a vidám műfajok felől érkező Chris Rockot. Nem először fordul elő, hogy vígjátékon edződött színésznek kéne hirtelen vértől iszamlós bűnszervezeti vezetőt alakítania, gondoljunk csak Vince Vaughnra A törvény nevében második szériájából. Schwartzman és Rock párosából végül Rocké lesz a hitelesebb bűnöző, de ez is maximum öt perc pluszt jelent majd karaktere életpályáján.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk