Folytatást kap az Űrgolyhók

  • narancs.hu
  • 2024. június 19.

Mikrofilm

Mel Brooks marad a producer, de új rendező érkezik.

Azt, hogy futószalagon érkeznek a Star Wars-filmek és sorozatok, már megszoktuk – de úgy néz ki, a nagyüzemi gyártás a Star Wars-paródiák királyát is újabb mozira ösztökélte. A hírek szerint ugyanis készül az Űrgolyhók második része, amely, legalábbis egyelőre úgy néz ki, nem remake vagy spin-off lesz, hanem sima folytatás.

Az 1987-es űropera-paródia ma már igazi klasszikusnak számít. Rendező-producere, Mel Brooks a hollywoodi komédiák koronázatlan királya: első rendezői próbálkozása, a Producerek azonnal hatalmas siker lett, amelynek forgatókönyvéért Oscart is kapott. Aztán többek között a horrorokat (Az ifjú Frankenstein), a stúdiórendszert (Bombasiker) és a suspense-filmeket (Magasafrász) is parodizálta, mielőtt nekifogott minden idők egyik legnagyobb filmsikere, a Csillagok háborúja paródiájának.

A folytatásról egyelőre annyit tudni, hogy Brooks producerként tér majd vissza, és feltűnik benne Josh Gad (A meztelen dobos, A szépség és a szörnyeteg) is, aki Brooks tavalyi projektjében, a Világtörténelem, 2. részben Shakespearet jétszotta. A rendező az a Josh Greenbaum lesz, akinek az elmúlt évek egyik legelborultabb vígjátékát, a Barb és Star Vista Del Marba megyet köszönhetjük, de nevéhez köthető a tavalyi Kivert kutyák és Will Ferrel rendhagyó, Will & Harper című dokuja, amit az idei Sundance Filmfesztiválon mutattak be. A forgatókönyvön a rendező Josh Gaddel, valamint Benji Samittal és Dan Hernandezzel közösen dolgozik – utóbbiak elsősorban olyan adaptációikról ismertek, mint a Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz, a Pokémon – Pikachu, a detektív vagy a Lego Star Wars: Rebuild the Galaxy.

Az első rész sztárjai közül a Csubakka-paródia Morzsát alakító John Candy 1994-ben hunyt el, a Darth Vader-koppintás Lord Kobak sisakját felvevő Rick Moranis pedig a felesége halála után a 90-es évek végén visszavonult a filmezéstől, azóta pedig legfeljebb kisebb szinkronszerepekben tűnt fel. A Szóló sztárt alakító Bill Pullman viszont továbbra is hatalmas erőbedobással dolgozik, de nem űgy tűnik, hogy visszatérne szerepéhez.

Az egyelőre még ötletfázisban lévő projekt várhatóan az Amazonra érkezik majd.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk