Forog az új magyar film: Máté Gábor karmesterként folytat viszonyt egy 13 éves lánnyal, és ez nem mindenkinek tetszik

  • Gera Márton
  • 2018. július 26.

Mikrofilm

Az Impromptut tavasszal már nézhetjük is a mozikban.

Pénteken kezdődik az Impromptu munkacímű játékfilm forgatása, amely Nagy Zoltán első rendezése, és a Filmalap Inkubátor-program keretében valósul meg.

Az Impromptu egy ifjúsági zenekarról szól, amely rangos zenei versenyre készül. Ám a zenekar 18 éves szólistája, Dávid megsejti, hogy a banda 60 éves karmesterének viszonya van egy 13 éves csellista lánnyal, ezért nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot. A helyzetet bonyolítja, hogy az idős karmester a fiú mentora, szinte pótapja. A film egyrészt Dávid nyomozásáról szól, aki a megszállottjává válik ennek a titkos kapcsolatnak, másrészt hangsúlyos a közeg, amelyben a történet játszódik, és a fiatalok, akik egyik pillanatról a másikra felnőtt döntések meghozatalára kényszerülnek.

false

Az Impromptu rendezője Nagy Zoltán, aki Gothár Péter osztályában végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Bár ez az első nagyjátékfilmje, diplomafilmjét (Enyhén sós) tavaly a legjobb kisjátékfilm díjára jelölte a Magyar Filmakadémia.

  • A főszereplő Dávidot a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Major Erik alakítja majd.
  • A karnagyot a Katona József Színház igazgatója, Máté Gábor játssza.
  • A 13 éves Nórit pedig az első filmszerepében debütáló Bodnár Lulu, de feltűnik még a filmben Szamosi Zsófia, Schell Judit és Láng Annamária is.

Ha minden jól alakul, az Impromptu tavasszal látható lesz a magyar mozikban.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.