Gáspár Katának 275 napja van, hogy lefogyjon és megtalálja az igazit

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. szept. 20., 12:45
kommentek
0
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Napi szériával száll be a sorozatos versenybe a VIASAT3. A 200 első randi forgatásán jártunk.

Az utóbbi évek egyik legjobb fejleménye, hogy a magyar tévécsatornák elkezdtek végre sorozatokat készíteni. Nemcsak szappanoperákat és scripted realityket, hanem valódi sorozatokat.

Legtöbbször persze még külföldi licenc alapján, amivel egyébként nincs is semmi gond, mert hiába magyar–izraeli formátum alapján hozták össze például a Terápiát, ha egészen remek volt. Ráadásul úgy tűnik, a trend folytatódik: az RTL Klub, a Tv2 és az HBO újabb sorozatokon (A hentes, Bogaras szülők) dolgozik, miközben az eddigieket is folytatják (Aranyélet, A tanár, A mi kis falunk, Korhatáros szerelem), és a köztévé is igyekszik tartani a tempót (a Csak színház és más semmi és az Egynyári kaland folytatásával), és most a Sony Pictures tulajdonában álló VIASAT3 is beszáll.

Csajos, de mindenkihez szól

„Olyan sorozatot kerestünk, ami jól illeszkedik a Sony és a VIASAT3 brandjéhez, és csak annyira csajos, hogy azért nem idegeníti el a férfiakat sem. Az argentin Ciega a citas szerethető karakterekkel van tele, és olyan általános kérdéseket vet fel, amelyek talán mindenkit foglalkoztatnak” – mondja Temesvári Marietta, az SPTN CE közép- és kelet-európai régióért felelős tartalomfejlesztési stratégiai vezetője, aki segített megtalálni a Sonynak és a csatornának azt a sorozatot, amit a legjobban lehetne adaptálni magyar viszonyokra.

false

 

Fotó: VIASAT3/Labancz Viktória

Így született meg a 200 első randi, ami a csatorna első napi sorozata lesz, és ennek megfelelően a cselekmény is epizódokon át ível. A történet középpontjában Luca áll, akinek testvére éppen az esküvőjére készül, ő viszont valószínűleg egyedül fog menni, mert nincs párja. Azonban úgy dönt, hogy az esküvőig hátralévő 275 napban megtalálja az igazit, és belevág a párkeresésbe. Az alkotók a Narancs.hu-nak ugyanakkor azt mondták, a 60 epizódos széria nem csupán Luca életét követi majd: a 200 első randiban megismerhetjük a munkatársainak, a szüleinek és a testvérének a történetét is a sorozatban.

Budapest is szereplő lesz

A vállalkozás elég komoly, amit az is mutat, hogy a sorozat 150 napig forog. Temesvári azt mondta, hogy nehéz volna pontosan megmondani, összesen hány helyszínen forgattak, mert a külső jeleneteket szinte mindig Budapest különböző pontjain vették fel.

A belső jelenetekhez viszont egy meglepően nagy díszletet építettek, ahol a legtöbb szereplő lakása tényleg úgy van berendezve, mintha igazi otthonban járnánk. De a stáb kialakított egy rádióstúdiót is, ami a sorozat központi helyszíne lesz: itt dolgozik ugyanis Luca, és több bonyodalom is innen indul el.

false

 

Fotó: VIASAT3/Labancz Viktória

„Végre vannak magyar sorozatok”

Temesvári Marietta szerint az alkotók igyekeztek olyan színészeket keresni, akik képzettek, még ha esetleg csak nemrég is jöttek ki az egyetemről. De rajtuk kívül olyanok is feltűnnek a sorozatban, akiket valószínűleg már mindenki ismer: a 200 első randiban szerepel Gáspár Kata, Pápai Erika, Sajgál Erika, Szerednyey Béla, Mészáros András és Trokán Péter is.

Lucát Gáspár Kata alakítja, aki ugyan korábban is játszott filmekben és sorozatokban (S.O.S. szerelem!, Tűzvonalban, Presszó), de elsősorban a Pesti Magyar Színház előadásaiból ismerhetik a nézők. Gáspár Kata azt mondta, hogy soha nem vett még részt ilyen intenzív forgatáson: „Egy dundi lányt játszom és hosszú órákig töméseket viselek a forgatáson, ezáltal lefogytam pár kilót.”

false

 

Fotó: VIASAT3/Labancz Viktória

„Végre vannak magyar sorozatok, és nem csak sorozatnak nevezett scripteld realityk, amikben amatőrök szerepelnek” – ezt már Trokán Péter mondja, aki Luca apját alakítja a sorozatban. Trokánnak egyébként nem új terep a sorozatkészítés: a nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején a Szomszédokban játszott, a 2000-es években pedig a Barátok köztben is feltűnt.

Szerednyey Béla, aki Luca vér szerinti apját alakítja a sorozatban, azt mondja, hogy nem lehet a sorozatot egyetlen műfajba sem besorolni, mert ugyanúgy lesznek benne drámai, ahogy vicces jelenetek is.

A 200 első randi október 1-jén 21 órakor indul a VIASAT3-on.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. szept. 20., 12:45
kommentek
0
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Mikrofilm

A Narancs filmes blogja.

Mikrofilm
Szerző adatlapja

Blog

még több cikk