Hol nézhetjük meg a Breaking Bad mozifilmes változatát?

  • Szabó Ádám
  • 2019. február 15.

Mikrofilm

Két csatornára érkezik a várva várt folytatás.

Tavaly novemberben jelentették be, hogy a Better Call Saul című előzménysorozat mellett tovább bővül a Breaking Bad-univerzum: mozifilmes folytatást kap a széria. Továbbra is keveset tudni a produkcióról, a Deadline értesülései szerint viszont most kiderült, hogy két csatornára érkezhet a Greenbriar kódnéven emlegetett film.

Maga a sorozat eredetileg

az AMC nevű adón futott 2008 és 2013 között. Kis nézettségű kritikuskedvencként indult, ami lassú, megfontolt történetvezetése mellett csak lassan találta meg közönségét – végül utolsó évadjára már egyértelműen kora legsikeresebb tévészériájává vált. Ehhez azonban az is kellett, hogy az eredeti sugárzás mellett megjelenjen a Netflix katalógusában is – nézők tömegei fedezték itt fel a sorozatot.

false

 

Ezt az alkotó Vince Gilligan is elismerte, amikor 2013-as Emmy-győzelmekor megköszönte a streamszolgáltató hozzájárulását – mint elmondta, a Netflix nélkül valószínűleg az AMC 2 évad után lelőtte volna a show-t.

Viszont a most készülő mozi

esetében nagy valószínűséggel felcserélődnek a szerepek: a Netflixen debütál, az AMC pedig csak azután vetíti majd. A film vélhetően Aaron Paul karakterére, Jesse Pinkmanre koncentrál majd. Az író-rendező a sorozat alkotója Gilligan maradt, azt viszont egyelőre nem tudni, az eredeti műsor főszereplője, Walter White feltűnik-e benne. Az őt alakító színész, Bryan Cranston mindenesetre nyitott lenne a dologra.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.