Hosszú Katinka-portréfilm és Trianon-doku is készül

  • narancs.hu
  • 2020. február 4.

Mikrofilm

A Nyócker! alkotója pedig családi animációs mozival tér vissza.

A most januárban felálló Nemzeti Filmintézet sajtóközleményben jelentette be, milyen filmek elkészítésére szavaztak meg támogatást. Portréfilm készülhet például Hosszú Katinka többszörös olimpiai-, világ és Európa-bajnok úszóról – Pálinkás Norbert rendező, Lajos Tamás producer és Köbli Norbert kreatív producer a projektre 559,7 millió forint támogatást kapott. A Katinka munkacímű portréfilmet 2020 karácsonyára ígérik.

Gauder Áron, a Nyócker! alkotója ismét animációt készíthet: a Minden a rokonom című tervére 450 millió forintos támogatást kapott. Az indián mesemotívumokból szőtt családi animációs mozi a természet erejét és a bolygó harmóniáját mutatja majd be, várhatóan 2022 karácsonyán kerülhet a mozikba.

175 millió forintot kapott Babos Tamás és Kálomista László Tamás A béke követei című filmterve. A dokumentum-játékfilm a trianoni Magyar Békedelegációt mutatja majd be archív felvételek, dramatizált jelenetek és történészekkel készült interjúk segítségével. Az alkotók a békeszerződés aláírásának 100. évfordulójára, 2020 júniusára ígérik a filmet.

Figyelmébe ajánljuk