Idén az internetre költöztetik a Berlinaléhoz kapcsolódó filmvásárt

  • narancs.hu
  • 2022. január 9.

Mikrofilm

Azonban a szervezők egyelőre jelenléti fesztiválra készülnek. 

Online rendezik meg az idén a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválhoz kapcsolódó hagyományos filmvásárt – jelentették be a szervezők. A Berlinale szóvivője a hétvégén közölte, hogy a koronavírus-járványra tekintettel a filmvásárt teljesen az internetre költöztetik.

„Nagyon szorosan követjük a járvány alakulását, és továbbra is elsődleges szempont a vendégeink, a közönség és a személyzet biztonsága” – hangsúlyozta a szóvivő. Azt is hozzátette azonban, hogy a közönséggel megrendezett filmfesztivál lehetőségéről az illetékes hatóságokkal egyeztetve döntenek majd, egyelőre jelenléti fesztiválra készülnek.

Tavaly a pandémia miatt két részre osztották a Berlinalét: a hagyományos, év eleji időpontban csak a szakmai kísérőrendezvényeket tartották meg online formában, a szemlére beválogatott alkotásokat pedig egy ideiglenes streamingszolgáltatáson mutatták be a regisztrált filmes szakembereknek. A közönségnek nyáron tartottak vetítéseket.

Az idei fesztivált a tervek szerint február 10. és 20. között tartják meg a szükséges járványügyi szabályok betartásával. A szervezők már tavaly ősszel bejelentették hogy M. Night Shyamalan forgatókönyvíró, rendező és producer lesz a 72. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál nemzetközi zsűrijének az elnöke.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk