Itt a valódi Squid Game-játék első előzetese

  • narancs.hu
  • 2023. október 24.

Mikrofilm

456 versenyző küzd majd minden idők legnagyobb nyereményéért.

A Netflix brutális túlélőrámája két éve az egész világot letarolta; a Nyerd meg az életed, azaz a Squid Game sikerét ebben a cikkünkben fejtegettük. A siker hatására egyre több koreai sorozat érkezett a streaminplatformra, de Hwang Dong-hyuk műsorának sikerét eddig még egyik sem tudta megismételni. Nem csoda, hogy azonnal be is rendelték tőle a folytatást. Egyelőre azonban nem sokat tudni a második évadról, a hírek is inkább arról szólnak, hogy a rendező Umberto Eco egy művét adaptálja, vagy épp a Squid Game körül kialakult felhajtásról készít majd sorozatot.

A gép azonban akkor is forog, ha az alkotó pihen: a Netflix 10 részes valóságshow-t rendelt, ami a Squid Game-en alapszik. A műsornak pedig már meg is érkezett az első előzetese.

A műsor 456 résztvevője 4,56 millió dollárért (több mint 1,6 milliárd forintért) versenyez majd, amely minden idők legnagyobb nyereménye a hasonló tévés vetélkedők történetében. Mindezért egy rakás olyan számban versenyeznek a játékosok, amelyeket az eredeti sorozat ihletett: az ikonikus fordulók közül lesz vörös lámpa, zöld lámpa, sőt, sütifaragás is. Az előzetes alapján olyan új próbákat is bekerültek a vetélkedőbe, mint a torpedó. Mindezekhez pedig a sorozatból ismert jelmezek és szimbólumok is dukálnak.

A Squid Game lényege az izgalmas és véres fordulatok mellett pont az volt, mire nem képesek az emberek, ha sarokba szorítják őket; meddig mennek el saját és szeretteik életének jobbá tételéért. A vetélkedő a jelek szerint ebben is követi az eredeti sorozatot: még be sem mutatták, de máris botrányokat okozott, milyen embertelen körülmények között zajlott a forgatás, a játékosok többsége azonban a rekordnyereményért így is tovább folytatta a játékot. Erről ebben a korábbi cikkónkben írtunk részletesebben.

Hwang Dong-hyuk szerint azonban a valóságshow kemény mondanivalót hordoz. „Tudom, egyesek aggódnak amiatt, hogy fogták ezt a mondanivalót és egy pénznyereménnyel járó showműsort készítettek belőle. Én mégis úgy érzem, a szórakoztatóipar számára nem a legjobb, ha túl komolyan veszünk valamit. Az nem teremt jó precedenst” – tette hozzá az eredeti sorozat alkotója.

A Squid Game: The Challenge november 22-én érkezik a Netflixre. Aki nem bír addig várni, addig is megnézheti, hogy az egyik legnépszerűbb youtuber miként készítette el saját Squid Game-játékát, melynek sikere az eredeti sorozatot is felülmúlta.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk