Játsszon és nyerjen páros belépőt a Kék Pelikan premier előtti vetítésére!

  • narancs.hu
  • 2024. március 11.

Mikrofilm

Az új magyar animációs film a rendszerváltás idején zajlott vonatjegy-hamisítási botrányt járja körül. Jöjjön moziba a Naranccsal! 

Hamarosan a mozikba kerül a Kék Pelikan című új magyar animációs film. A filmben 1988-ban, kevéssel a vasfüggöny leomlása előtt vagyunk Magyarországon. Ekkor már mindenki igényelhet világútlevelet, kinyíltak a határok, felszabadult az utazás lehetősége. Az Európába vágyódó három jóbarát, Ákos, Laci és Petya valahonnan megkapja egy srác telefonszámát, aki hamis vonatjegyeket árul.

Miután megkapják a jegyet, látják, hogy rossz minőségű hamisításról van szó. A fiúk annyira amatőrnek találják a jegyet, hogy úgy döntenek, nem használják fel. Fogadnak, hogy ők ennél jobb hamisítványt tudnak csinálni, és elkezdik visszafejteni a szálakat. A pályaudvarok nemzetközi pénztáraiba bekukkantva kifigyelik, hogyan dolgoznak a pénztárosok. Rájönnek, hogy a jegyeket kézzel írva, indigóval (Kék Pelikan) töltik ki, és a másolat kerül az utashoz, míg a golyóstollal írt „eredeti” példány a MÁV-nál marad. Összerakják az összes pénzüket, felváltva a pénztárokhoz állnak, és annyi jegyet vásárolnak, amennyi csak a pénzből kijön.

A filmet április 4-én mutatják be a magyar mozikban, de ha most válaszol egy kérdésre az alábbi játékunkban, akkor páros jegyet nyerhet a március 13-án, szerdán 18 órakor a Cinema City Allee moziban tartott premier előtti vetítésre! 

Ahhoz, hogy játsszon, meg kell adnia azt az email címet a kitöltőmezőben, amin aztán értesíteni tudjuk. Érdemes sietni a válasszal, mert a játékban az első 25 helyes válaszoló nyer! 

Kezdődjön a játék! 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk