Kirk Douglas utolsó szavaiban még politizált egyet

  • narancs.hu
  • 2020.02.11 20:02

Mikrofilm

Elég egyértelműen jelezte, kit szeretne a következő elnöknek.

Február 5-én 103 éves korában meghalt Kirk Douglas legendás amerikai színész, többek között a Spartacus sztárja. A hírt fia, Michael Douglas osztotta meg, aki most azt is elárulta, melyek voltak apja utolsó szavai.

"Nem tudom, hogy csak ugratott-e, vagy komolyan gondolta, de az utolsó szavai közé tartozott, mikor a kórházban volt. Azt kérte, hajoljak közel hozzá, amikor pedig megtettem, rám nézett és azt mondta: Mike meg tudja csinálni!"

Mindezt Douglas Mike Bloomberg demokrata elnökjelölt Winsconsin-i kampányeseményén mesélte el - igen, annak a Mike Bloomberg-nek az eseményén, akit Kirk Douglas is emlegetett utolsó szavai egyikében. Bloomberg New York egykori polgármestere és Michael Douglas személyes jóbarátja, aki csak novemberben jelentette be, hogy indul az elnöki székért. A botrányos iowai előválasztást rendhagyó módon kihagyta, egyes elemzések szerint pedig épp ezzel nyert nagyot. A Berkeley felmérése szerint a kampánypénzek egyik legnagyobb költőjének számító Bloomberg január végén 6%-kal az ötödik helyen állt a demokrata elnökjelöltek versenyében - a Morning Consult legrissebb felmérése szerint azonban 17%-kal immár ő a harmadik Bernie Sanders és Pete Buttigieg mögött.

Neked ajánljuk