Itt van Wes Anderson új filmjének első előzetese

  • Szabó Ádám
  • 2020. február 13.

Mikrofilm

Újra itt vannak a babaház-szerű díszletek és a benne mozgó különös figurák. Sőt, még Bill Murray is visszatér!

A 2014-es, nagysikerű A Grand Budapest Hotel óta (9 Oscar-jelölés, 4 díj; 25 milliós költségekre 172 millió dolláros bevétel) Wes Anderson nem rendezett előszereplős filmet - legutóbbi alkotása a két éve mozikba kerülő, stop-motion animációval készült Kutyák szigete volt.

Idén azonban ismét egy egyedi hangulatú és látványú, keserédes drámával érkezik - a The French Dispatch-et korábbi írásunkban a legjobban várt idei filmek közé soroltuk. Néhány hete alig pár információmorzsa volt olvasható a moziról, most azonban megérkezett az első előzetese is.

Egy újságíróknak szóló szerelmeslevél, amely egy kitalált, 20. századi francia városban megjelenő amerikai magazinról szól” - így szól a film hivatalos története, ami valószínleg egyfajta, több sztoriból álló antológia lesz. Olyan sztárok tűnnek fel benne, mint Bill Murray, Timothee Chalamet, Frances McDormand, Jeff Goldblum, Elisabeth Moss vagy Tilda Swinton.

Elizabeth Moss még tavaly mesélt egy interjúban a forgatási élményeiről: "Franciaországban forgattunk két napot, és olyan volt, mintha egy Wes Anderson moziba csöppentem volna. Mindenki úgy nézett ki, mint egy Wes Anderson-filmben, és ott volt Wes Anderson, aki szintén úgy nézett ki, mint aki egy Wes Anderson-filmben játszik. Olyan volt, mint egy fura álom."

A The French Dispatch július 24-én debütál a mozikban, ami azt sejteti, hogy a világpremierje talán Cannes-ban lesz - ha így van, Wes Anderson először tér vissza a legnevesebb filmes seregszemlére a 2012-es Holdfény királyság óta. A film ugyanúgy 25 millióból készült, mint A Grand Budapest Hotel, és a forgalmazó Searchlight valószínűleg hasonló sikert is vár tőle.

Figyelmébe ajánljuk