Leszbikus apácarománccal tér vissza Paul Verhoeven

  • narancs.hu
  • 2021. május 5.

Mikrofilm

A film erotikája még az írója számára is túlzottan sokkoló volt.

Paul Verhoeven a 2016-os Áldozat? óta nem jelentkezett filmmel. A Robotzsaru és a Total Recall – Az emlékmás rendezője a tavalyi Cannes-i Filmfesztiválon mutatta volna be legújabb moziját, a koronavírus azonban keresztbe húzta számításait. Idén azonban úgy néz ki nincs megállás: a tervek szerint lesz Cannes és lesz új Verhoeven is.

A Benedetta című mozi az Elemi ösztön és az Áldozat? hagyományait követve ismét erotikus thriller lesz: a sztori a XVII. században játszódik, amikor a pestis tizedelte világból Benedetta Carlini a toszkánai Pesciaban található kolostor apácái közé menekül. Benedetta gyerekkora óta különös képességekkel rendelkezik, ez pedig a rend életét is megváltoztatja – és főleg azét a fiatal apácáét, aki szenvedélyes viszonyba bonyolódik vele.

A film Judith C. Brown igaz történeten alapuló könyvének adaptációja, a főbb szerepekben Virginie Efira, Charlotte Rapling és Daphné Patakia látható majd. A forgatókönyvet Gerard Soeteman írta, aki olyan filmekben dolgozott együtt Verhoevennel, mint a Török gyümölcs vagy a Fekete Könyv. Érdekes adalék, hogy

az író később elhatárolódott a filmtől annak túl intenzív erotikája miatt.

Ha a rendező egyik legrégebbi alkotótársának is sok volt a Benedetta, akkor valószínűleg tényleg nem az érzékeny lelkűeknek való.

A filmet a Cannes-i premier után július 9-én mutatják be Franciaországban; amerikai vagy magyar forgalmazó egyelőre még nincs. 

Figyelmébe ajánljuk