Luc Besson visszatér: bemutatják a szexuális zaklatással vádolt rendező új filmjét

  • narancs.hu
  • 2019. április 11.

Mikrofilm

9 nő vádolta meg Bessont, a vádak közt a nemi erőszak is szerepelt.

Megvan Luc Besson új filmje, az Anna címre hallgató thriller premierdátuma: az orosz szupermodell, Sasha Luss és az Oscar-díjas Helen Mirren főszereplésével készült filmet június 21-én mutatják be az amerikai mozik - írja  a The Hollywood Reporter. A lap szerint a film nem kevesebb mint két éve készen áll, a tavalyra tervezett bemutatót azért kellett elhalasztani, mert a rendezőt Sand Van Roy színésznő azzal vádolta meg, hogy egy párizsi hotelszobában bedrogozta és megegőszakolta. A vádat - bizonyíték híján - a párizsi ügyészség idén februárban ejtette. Bessont összesen kilenc nő vádolta meg szexuális zaklatással.

false

 

Fotó: Wikimedia

Az egykor szebb napokat látott filmrendező hatalmasat bukott legutóbbi szuperprodukciójával, a Valerian és az ezer bolygó városával - új filmje, melyben Luss egy modellből lett bérgyilkost, Mirren pedig a főnökét alakítja, Besson szerényebb költségvetésű próbálkozásai közé tartozik.

A rendezővel a nagyszabású sci-fije premierje előtt, saját párizsi stúdiójában beszélgettünk.

„Ahogy az filmesek közt szokás" - Luc Besson filmrendező

Ha azt mondják az új sci-fijére, hogy minden idők legdrágább francia filmje, kijavítja az újságírót: a Valerian és az ezer bolygó városa a valaha készült legdrágább európai produkció. Tehát a legeslegdrágább európai film készítőjével Párizsban beszélgettünk, a saját stú­dió­jában. Magyar Narancs: Peter Jacksonnal volt alkalma megvitatni az epikus filmkészítés nagy kérdéseit.

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.