Luc Besson visszatér: bemutatják a szexuális zaklatással vádolt rendező új filmjét

  • narancs.hu
  • 2019. április 11.

Mikrofilm

9 nő vádolta meg Bessont, a vádak közt a nemi erőszak is szerepelt.

Megvan Luc Besson új filmje, az Anna címre hallgató thriller premierdátuma: az orosz szupermodell, Sasha Luss és az Oscar-díjas Helen Mirren főszereplésével készült filmet június 21-én mutatják be az amerikai mozik - írja  a The Hollywood Reporter. A lap szerint a film nem kevesebb mint két éve készen áll, a tavalyra tervezett bemutatót azért kellett elhalasztani, mert a rendezőt Sand Van Roy színésznő azzal vádolta meg, hogy egy párizsi hotelszobában bedrogozta és megegőszakolta. A vádat - bizonyíték híján - a párizsi ügyészség idén februárban ejtette. Bessont összesen kilenc nő vádolta meg szexuális zaklatással.

false

 

Fotó: Wikimedia

Az egykor szebb napokat látott filmrendező hatalmasat bukott legutóbbi szuperprodukciójával, a Valerian és az ezer bolygó városával - új filmje, melyben Luss egy modellből lett bérgyilkost, Mirren pedig a főnökét alakítja, Besson szerényebb költségvetésű próbálkozásai közé tartozik.

A rendezővel a nagyszabású sci-fije premierje előtt, saját párizsi stúdiójában beszélgettünk.

„Ahogy az filmesek közt szokás" - Luc Besson filmrendező

Ha azt mondják az új sci-fijére, hogy minden idők legdrágább francia filmje, kijavítja az újságírót: a Valerian és az ezer bolygó városa a valaha készült legdrágább európai produkció. Tehát a legeslegdrágább európai film készítőjével Párizsban beszélgettünk, a saját stú­dió­jában. Magyar Narancs: Peter Jacksonnal volt alkalma megvitatni az epikus filmkészítés nagy kérdéseit.

Figyelmébe ajánljuk

A hazai próféta

  • - turcsányi -

Van egy jelenet James Clavell 1975-ben publikált regényének tévéváltozatában: a nagyúr táncol.

Apád, anyád idejöjjön!

Amikor 1976-ban megjelent az eredeti Ómen-film (az azóta tetemes hosszúságúra nyúlt széria első installációja), az mind témaválasztását, mind megvalósítását tekintve tisztes elismerést és közben jeles közönségsikert aratott.

Faunok a méhesben

Harci kakasok, üzekedő katicák, tekergőző hernyók, túlérett gyümölcsök, kergetődző és táncoló faunok. Isteni lényekről leváló szárnytollak, méhrajzás és csonkolt kecskeláb – közel harminc művet, festményeket és szobrokat láthatunk a művészeti galériának is otthont adó régi villa első emeletén.

A „titkosegyetem”

  • Földényi F. László

Nevek a szereplőlistáról: Dr. Bódis József, Dr. Horváth Zita, Dr. Palkovics László, Dr. Pavlik Lívia, Dr. Szarka Gábor, és a többi doktor, meg a kancellárok, a miniszterek, az államtitkárok, az államtitkárok helyettesei, meg a helyettesek helyettesei… Upor László könyvéből néznek ki az olvasóra.