Magyarországon is bemutatják Woody Allen új filmjét

  • narancs.hu
  • 2019. november 21.

Mikrofilm

Woody Allen, gyermekmolesztálási botrányai után Hollywood számkivetettje, akinek egy kiadó sem akarta publikálni memoárját, most egy egész napot kap a Kino Cafe Moziban.

Pedig Amerikában nem állnak jól a pár éve még agyonünnepelt rendező dolgai. A MeToo-lavina által elsodort Woody Allen új filmjét az Amazon a szerződés ellenére sem volt hajlandó bemutatni. Ezután a rendező 68 millió dollárra perelte őket.

Mint ismeretes, nevelt lánya vádolta szexuális erőszakkal Woody Allen-t. Ugyanakkor Allen-ről sosem sikerült bebizonyítani, hogy bármi helytelent tett volna. Évtizedekkel fiatalabb felesége (aki a volt feleségének nevelt lánya) Soon-yi Pervin szerint teljesen ártatlan. A volt feleség, Mia Farrow, másik lánya, Dylan Farrow viszont továbbra sem áll el attól, hogy Allen 7 éves korában megerőszakolta őt.

Woody Allen magáról szerényen pedig úgy nyilatkozott 2018-ban, hogy ő lehetne a MeToo mozgalom hivatalos arca, ugyanis többezer színésznővel dolgozott már együtt, és soha egyik sem panaszkodott. Évekig több nőt alkalmazott, mint bárki más, és mindig a férfiakkal egyenlően fizette meg őket.

Esős napok

Az Egy esős nap New Yorkban-t mégis levetítették szeptemberben Franciaországban, és most, premier előtt a magyar közönség is láthatja vasárnap a Kino Cafe moziban, amely Woody Allen-napot hirdetett.

false

Az új romantikus komédiában feltűnik Jude Law, Elle Fanning, Timothée Chalamet és Selena Gomez is. Az utóbbi kettő azóta mélységesen megbánta, hogy az arcát adta a filmhez, és felajánlották a gázsijukat a szexuális zaklatások ellen küzdő, a #MeToo folytatásaként létrejött TimesUp alapítványa számára.

A történet egy főiskolás szerelmespárról szól, akik egy romantikus hétvégét töltenének New York-ban, de az időjárás keresztülhúzza a számításaikat: elered az eső. Elsodródnak egymás mellől, teret adva különös véletlenek, sorsszerű találkozásoknak, amiket külön-külön kell megélniük.

Figyelmébe ajánljuk