Másfél milliárdos támogatással készült, eddig 22,6 millió forintos bevételt hozott a Blokád

  • narancs.hu
  • 2022. október 24.

Mikrofilm

Mindössze 13 ezren nézték meg az ünnepi hétvégén.

Nem nyitott való erősen az 1990-es taxisblokádról szóló, Blokád című új magyar film: a hétvégi toplistán csak a negyedik helyre volt elég, hogy 13 223 ember nézte meg – írja a hvg.hu. A Filmforgalmazok.hu adatai szerint ez 22,66 millió forint bevételt jelent a kiemelt, másfél milliárd forintnyi állami támogatás segítségével készült film esetében.

Az éppen egy évvel ezelőtt bemutatott Elk*rtukra jóval többen, 42 586-an voltak kíváncsiak az első hétvégén. Igaz, erre a filmre a Fidesz politikusai több ingyenes vetítést is szerveztek, például a Békemenettel egybekötve is.

A legutóbbi politikai thrillert, a Kulka János, Nagy Zsolt és Hámori Gabriella főszereplésével készült A játszmát viszont csak 4397-en látták az első héten, az Erőss Zsolt hegymászó özvegyéről szóló filmdrámát, a Magasságok és mélységeket azonban négyezernél is kevesebben. A mostani hétvége legnézettebb filmje a Black Adam című szuperhősfilm lett, valamivel több mint 60 ezer nézővel. A már harmadik hete mozikban lévő Julia Roberts–George Clooney-film, a Beugró a Paradicsomba 39 ezer nézőt vonzott.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?