Meghalt Seymour Cassel

  • CD
  • 2019. április 9.

Mikrofilm

John Cassavetes és Wes Anderson kedvenc színésze 84 éves volt.

84 éves korában meghalt az Alzheimer-kórban szenvedő Seymour Cassel. A hírt lánya, Dilyn Cassel Murphy hétfőn mondta el, hogy apja vasárnap családja körében hunyt el Los Angelesben.

A színészt a legtöbben John Cassavetes és Wes Anderson filmjeiből ismerhetik.

Cassel 1959-ben tűnt fel Cassavetes New York árnyai című filmjében. Később is gyakran dolgoztak együtt, például az Arcokban, az Egy kínai bukméker meggyilkolásában, a Minnie és Moskovitzban, a Premierben. Az Arcokért jelölték a legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díjára is.

A kilencvenes években több Wes Anderson-filmben kapott szerepet, például az Okostojásban, az Édes vízi életben, és a Tenenbaum, a háziátokban.

Cassel 1935-ben született Detroitban. "Nagyon dühös kamasz volt" – idézte fel később. Sokszor keveredett bajba, és a Cassaveteshez fűződő barátsága változtatta meg az életét, indította el a színészi pályán.

További ismert filmjei között van a Dick Tracey, a Bádogemberek, az Első állomás Las Vegas vagy a Tisztességtelen ajánlat. Szerepelt Steve Buscemi Bárbajnokok című rendezői bemutatkozásában, majd a színész-rendező Állati kiképzés és Facér Jimmy című filmjeiben is.

Úgy hírlik, a Guns N' Roses gitáros Slash (született Saul Hudson) szerint Cassel adta a becenevét, a színész fia és a zenész ugyanis jó barátok voltak. Cassel pedig azért adta ezt a nevet neki, mert Hudson mindig sietett, és mindig valami rosszban sántikált.

Neked ajánljuk