Meglepő visszatérőkkel készül a következő évekre a Disney

  • narancs.hu
  • 2020. december 12.

Mikrofilm

"Te voltál a kiválasztott!"

Tíz új Star Wars sorozat, tíz új Marvel széria és még egy ötödik ("tényleg utolsó") Indiana Jones filmre készül a következő években a Disney, írja a Guardian.

A visszatérők között ott lesz a "veteránnak" minősített 78 éves Harrison Ford. Az Obi-Wan Kenobi történetét feldolgozó sorozatban pedig újra láthatjuk Ewan McGregort jedimesterként, sőt:  Hayden Christensen újrapróbálkozhat az Anakin Skywalkerből Darth Vaderré váló főgonosz eljátszásával. A sorozat A Sithek bosszúját követő esményekről szól majd, és a Disney+ szolgáltatásán 2022-ben debütálhat.

Természetesen baby Yoda – illetve, most már Grogu – nélkül sem hagyják a nézőt: a The Mandalorian is folytatódik, sőt, oylannyira fontosnak tartják, hogy a Lucasfilm főnöke, Kathleen Kennedy egyenesen azt nyilatkozta, a produkció "egy egészen új érát jelent a Star Wars-filmekben".

Egy másik Star Wars-széria, az Andor is a tervek között szerepel. Ebben Diego Luna alakítja majd ugyanazt a karaktert, amelyet a 2016-os Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet című filmben játszott.

2023 karácsonyára tervezik Patty Jenkins rendezésében a Rogue Squadron című Star Wars-filmet, amelynek főhősei a Star Wars-univerzum pilótái lesznek. Ezzel Jenkins lesz az első nő, aki Star Wars-filmet rendez. És hogy új animációs sorozat nélkül se maradjon az univerzum, már dolgoznak a The Bad Batch és az A Droid Story című produkción.

Emellett a Disney streamingszolgáltatásán lesz elérhető számos a Disney Animation és Pixar produkciójában készült élőszereplős produkció és játékfilm is. Karácsonykor itt lesz például a Soul premiere. A stúdió vezetői azt ígérték, hogy a felhasználók minden héten számíthatnak valamilyen új tartalomra.

Ez persze még inkább a streamelés aranykorát hozhatja el, főleg úgy, hogy  a múlt héten már egy másik nagy hollywoodi filmstúdió, a Warner Bros. is bejelentette: összes 2021-es bemutatója egyidejűleg debütál az HBO Max streamingszolgáltatásán és a mozikban.

A bejelentések során az érkező Marvel-sorozatokat sem hagyták ki. Az egyébként a DC-hez köthető Batmanként ismert Christian Bale is be fog ugrani egy szerepre, a 2022-ra készülő  Marvel’s Thor: Love and Thunderben. Loki saját sorozata 2021 májusában jöhet.

Figyelmébe ajánljuk